EPILOG nesreće u Francuskoj – Alkoholisani kamiondžija osuđen na 8 meseci zatvora

Šezdesetdvogodišnji vozač kamiona osuđen je na 8 meseci zatvora zbog izazivanja potencijalno veoma opasnog udesa dok je više puta vozio u alkoholisanom stanju.

Vozač je uhapšen 13. avgusta nakon što je izazvao nesreću na ulazu u parkiralište Huisseau-sur-Mauves na autoputu A10 u blizini Orleana.

Prema izveštajima u Francuskoj, poljski vozač se zabio u ulaznu barijeru na odmorištu pre nego što je udario u drugi kamion. Od udarca, stotine litara dizela je izletelo iz kamiona.

S obzirom na dnevne temperature i činjenicu da je kamion prevozio tovar papira, vatrogasci su morali da preduzmu meru predostrožnosti i evakuišu odmorište.

Vozač koji je izazvao nesreću doputovao je iz Španije i utvrđeno je da je do tada skoro 6 puta prekoračio dozvoljenu granicu alkohola.

U nesreći niko nije povređen. Vinci Autoroutes, koji upravlja odmorištem, ipak je procenio da će popravka štete koju je prouzrokovao vozač kamiona koji je vozio pod dejstvom alkohola koštati hiljade evra.

Osim što je vozio znatno preko ograničenja, vozač kamiona je takođe prekršio zabrane za teretna vozila. Osuđen je na 8 meseci zatvora. Nakon puštanja na slobodu, biće mu zabranjen i ulazak u Francusku još 8 meseci, prenosi trans.info.