Evropska unija pokrenula platformu „Žene u transportu“

Imajući u vidu to da je u Evropi svega 22% žena zaposleno u transportnom sektoru Evropska unija je 27. novembra 2017. godine pokrenula Platformu za promene pod nazivom „Žene u transportu“ („Women in Transport – EU Platform for change“).

Cilj Platforme je promovisanje i povećanje zapošljavanja žena u transportnom sektoru, čime bi se postiglo ostvarivanje ravnopravnog učešća žena u odnosu na muškarce u ovoj privrednoj grani. Pored toga, ova platforma predstavlja i forum za diskusije i razmenu dobre prakse i omogućava rešavanje problema nedostatka profesionalnih vozača kroz pružanje podrške ženama prilikom zapošljavanja u transportu.

Platformu za promene je razvio Evropski ekonomski i socijalni komitet u saradnji sa Evropskom komisijom. IRU se pridružila ovoj platformi potpisivanjem deklaracije čiji je cilj rešavanje problema rodne neravnopravnosti u transportu, a od država članica EU platformi su se za sada pridružile Austrija, Hrvatska, Švedska i Španija, prenosi Poslovno udruženje Međunarodni transport na svom sajtu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.