(FOTO) „Mercedes Truck Roadshow 2015“ u Srbiji – Pogledajte novitete

mercedes_kamion_190515 Tradicionalni „Mercedes“-ov karavan, u okviru koga nemački proizvođač predstavlja najnovija dostignuća iz svog kamionskog segmenta, posetio je 14. i 15. maja i našu zemlju. Posle Bugarske, Slovenije i Hrvatske, „Truck Roadshow“ karavan se zaustavio se u Šimanovcima. „Mercedes“ je tom prilikom na jednom mestu prikazao gamu teretnih vozila „Actros“, „Arocs“, „Antos“ i „Atego“. Uz pratnju instruktora iz Nemačke prisutnima je bilo omogućeno testiranje kamiona Actros 1843 LS 4×2 StreamSpace i Arocs 4151 K 8×4 ClassicSpace.

„Mercedes“ je podsetio da su Actros kamioni dostupni sa PPC (Predictive Powertrain Control) sistemom i FleetBoard sistemom. PPC omogućava dodatno unapređenje ekonomičnosti i olakšava upravljanje „Mercedes“-ovih teretnih vozila.

Tempomat koji je na raspolagnaju vozačima ovih kamiona poznaje topografiju terena po kome se vozilo kreće, čime je izbegnuto povećanje potrošnje goriva koje se javlja kada vozite sa standardnim tempomatom po putevima koji obiluju uzbrdicama i nizbrdicama. Veliki doprinos efikasnosti eksploatacije „Actrosa“ pruža korišćenje FleetBoard telematskog sistema koji smanjuje troškove eksploatacije vozila.

Ovaj sistem obezbeđuje da upravljanje voznim parkom bude efikasno i transparentno po pitanju troškova, uz povećanu efikasnost. Nakon Srbije, „Mercedes-Benz“ karavan preselio se u Slovačku.