GENERALNI direktor giganta seo za volan: u ulozi kamiondžije 2 nedelje, sve snima i objavljuje (VIDEO)

Kako izgleda tipičan dan u životu vozača kamiona? Generalni direktor kompanije Girteka Mindaugas Paulauskas odlučio je da se uveri u to iz prve ruke, nakon što je i sam seo u kamion i krenuo na dvonedeljno putovanje, koje će se završiti 7. marta. Ova tura, pišu evropski mediji, deo je PR kampanje litvanskog giganta koji se bori da privuče nove vozače.

– Girteka Grupa trenutno zapošljava više od 12.500 vozača, koji čine okosnicu našeg poslovanja – kažu u kompaniji.

Uprkos svom dugogodišnjem iskustvu u transportu i logistici i činjenici da poznaje svakodnevne izazove u lancu snabdevanja, Paulauskas je odlučio da lično iskusi svaki aspekt rada svojih kolega van kancelarije.

– Mnogi od nas u logistici upoznati su sa izazovima sa kojima se suočavaju vozači kamiona, ali šta je znanje bez prakse? – kaže generalni direktor Girteke.

Zbog toga je želeo da iskusi način života kamiona – od parkiranja preko obezbeđenja tereta do upotrebe digitalnih alata.

Da bi ovo doživeo u praksi, Paulauskas je krenuo na put na kome će biti ukupno dve nedelje – do 7. marta 2024. Uz njega je i Sergej Kovaljov, iskusni vozač kamiona sa više od 20 godina rada. Njih dvojica voze iz Šjauljaja u Litvaniji krivudavim putevima Norveške, a zatim ka Južnoj Evropi. Putovanje se završava u Italiji, odakle će se vratiti u Litvaniju.

Direktor Girteke svoja iskustva beleži u svojevrsni video-dnevnik, koje kompanija objavljuje na sajtu kao i na svojim društvenim mrežama: Facebook, YouTube i Instagram.