I „Imlek“ na „Volvo“ točkovima

Vozni park „Imleka“, regionalnog lidera u prikupljanju i preradi mleka, sa poslovnim aktivnostima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, početkom januara je osvežen i ojačan s četiri nova „Volvo“ kamiona, prvim vozilima ove marke u transportnoj floti te kompanije.

Sva četiri vozila su iz familije FM. To su troosovinske šasije (konfiguracije 6×2) sa „spavaćom“ kabinom, koje pokreću Euro VI motori od 11 litara radne zapremine sa 370 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 1.750 Nm, „spareni“ sa automatizovanim, I-Shift menjačem.

Ovaka konfiguracija dopušta ukupnu masu od 26.000 kilograma. Nova „Imlek“-ova vozila su opremljena specijalnim nadgradnjama za prevoz mleka zapremine 14.100 litara (u četiri posude s pregradama), a predviđena su i za vuču prikolica-cisterni za prikupljanje sirovog mleka.

Specijalne nadgradnje su napravljene u poljskoj kompaniji „Romex“ i, između ostalog, uključuju najsvremeniju kompjuterizovanu jedinicu – mini pokretnu „laboratoriju“ za uzorkovanje i anlizu sirovog mleka koje se preuzima na terenu.

Nova „Volvo“ vozila su, inače, angažovana na preuzimanju i prevozu sirovog mleka na teritoriji Srbije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.