Volvo isporučuje električni kamion od 74 tone (FOTO)

Sve više prevoznika počinje da ulaže u električne kamione za teške transporte. Otkako je Volvo Trucks započeo proizvodnju potpuno električnih kamiona 2019. godine, kompanija je prodala skoro 5.000 električnih kamiona u 40 zemalja širom sveta. Volvo danas nudi najširi asortiman proizvoda u industriji sa šest električnih modela u serijskoj proizvodnji koji zadovoljavaju širok spektar potreba za transport u i između gradova. Globalno, Volvo Trucks je postavio cilj da polovina svih prodatih kamiona bude električna do 2030. godine.

Jedna od kompanija koja ulaže u obnovu voznog parka je i Mattson Akeri u Geteborgu u Švedskoj, koja je kupila tri teška električna kamiona Volvo FH. Nedavno je obavljeno testiranje jednog od kamiona u kontejnerskom saobraćaju u lučkom području Arendal u Geteborgu koje je trajalo nedeljama.

Kamion sa dve prikolice dugačak je 32 metara, a njegova najveća ukupna dozvoljena masa je 74 tone. Električni kamion koji se testira je Volvo FH Electric 6X4 i puni se zelenom strujom (iz obnovljivih izvora energije) na dva brza punjača od 180 kW koje je Matsson Akeri instalirao u skladištu kompanije u Arendalu. Kamion će inače voziti na relaciji dugoj 70 kilometara, od Geteborga i grada Borosa.

Lena Larsson, menadžerka projekta HCT u okviru Volvo tehnološke organizacije, rekla je da se sada razmatra kako da se optimizuje rad električnog kamiona, jer punjenje treba da se odvija na najefikasniji način.

Izvršni direktor u kompaniji Mattson Akeri Jan-Olof Matson kaže da je prevoz dugih i teških tereta vozilom na struju dosada funkcionisao veoma dobro i da mogu da prevezu iste količine kao i kamioni na dizel.

– Kamion radi 12 sati dnevno, sa zaustavljanjem za punjenje kada vozač napravi pauzu. Punimo ga „zelenom strujom“ i na taj način nemamo emisiju CO2. Tihi, električni rad takođe znači bolje radno okruženje za vozača – napominje Jan-Olof Matson.

Test je deo takozvanog HCT projekta (High-Capaciti Transport). Transport velikog kapaciteta (HCT) znači da je dozvoljeno povećanje dužine i/ili bruto težine vozila, što omogućava transport većeg tereta po vozilu. HCT se može primeniti na sve tipove pogonskih sistema. Ideja je da HCT doprinese nižim troškovima transporta, smanjenom uticaju na životnu sredinu, većoj bezbednosti saobraćaja, smanjenom habanju puteva i nižim troškovima održavanja.

Izvor/foto: Volvo Trucks