ISTRAŽIVALI SMO krađe tereta u Srbiji: posle Vršca, ovo je drugi „najteži“ slučaj

Pomalo neobičan slučaj koji se sredinom septembra dogodio u Parizu, kada je kamion sa oko 50 skupocenih odevnih komada „nestao“ na putu od aerodroma do konačne destinacije, još jednom je pokazao da za kradljivce tereta nema manje ili više poželjne robe. Za razliku od nekadašnjeg „trenda“, kada su na meti uglavnom bile cigarete ili potrošačka elektronika, tokom proteklih nekoliko godina krade se gotovo sve, pa tako Balmain luksuzne haljine.

Bezbednost transportovane robe oduvek je važno pitanje. Iako podaci pokazuju da su kompanije tokom proteklih 5 godina značajno proaktivnije nego pre pandemije i da preduzimaju različite mere kako bi se zaštitile (što rezultira i smanjenjem broja krađa) razloga za opuštanje nema sve dok vesti o kargo-incidentima nastavljaju da pune novinarske stupce.

Srbija je prošlu godinu završila kao neslavan „rekorder“ na listi incidenata prijavljenih u bazu Udruženja za zaštitu transportovane imovine (Transported Asset Protection Association – TAPA). U TIS Inteligence sistem stigla je prijava da se u mestu Vojvodinci kod Vršca u decembru 2022. dogodila krađa robe teška neverovatnih 5,5 miliona evra!

U svetu bezbednosti lanca snabdevanja, dobro je razgovarati – poručuju TAPA eksperti. Ovo udruženje osnovali su pre više od dve godine stručnjaci za bezbednost lanca u tehnološkoj industriji nakon što su kompanije prepoznale da imaju daleko veće šanse da smanje krađe tereta ako dele bezbednosne obaveštajne podatke, iskustva i najbolje prakse. Ipak, to nije uvek tako lako kao što zvuči, navodi TAPA: konkurencija i komercijalni pritisci često onemogućavaju saradnju, iako ne bi trebalo da bude tako.

Redakcija portala PlutonLogistics razgovarala je sa predstavnicima Udruženja tome kako izgleda njihova statistika kargo-krađa u Srbiji, kao i o tome koliko su firme iz naše zemlje aktivne u prijavljivanju i deljenju podataka, kada se neki takav slučaj dogodi.

Izazov za TAPA EMEA je to što imamo veoma malo obaveštajnih podataka o incidentima sa teretom u Srbiji – udruženju su prijavljena samo 32 krivična dela u poslednje 2 godine, kažu naši sagovornici.

Najveći zabeležen gubitak u Srbiji, u ovom periodu, bio je pomenuti slučaj u Vojvodincima: vrednost je iznosila 5.535.000 evra, ali vrsta ukradene robe nije potvrđena.

Jedini drugi veliki gubitak u Srbiji (a TAPA EMEA kao velike gubitke klasifikuje one koji su vredniji od 100.000 evra), dogodio se junu 2022. godine i uključivao je krađu kablova u vrednosti od 102.191 evra, iz pogona poreklom iz Niša.

– Iz podataka kojima raspolažemo, jasno je da mnogi incidenti rezultiraju hapšenjem od strane srpske policije, što je, naravno, ohrabrujuća vest – kažu naši sagovornici.

Pretpostavke TAPA su da se ni u Srbiji, kao ustalom ni širom EMEA regiona (Evrope, Bliskog istoka i Afrike), informacije o teretnom kriminalu ne dele sa udruženjem onoliko koliko bi to mogao da bude slučaj.

– Želimo da dobijemo više izvora informacija o krađi tereta u Srbiji, jer će to pomoći kompanijama da bolje razumeju vrste rizika sa kojima se njihovi lanci snabdevanja mogu suočiti i podstaći ih da koriste različita rešenja za ublažavanje ovih pretnji.

Iz TAPA EMEA ističu da je veoma važno napomenuti da Udruženje nikada ne beleži imena kompanija koje su pretrpele gubitke.

– Tražimo samo informacije o tome kada, gde i kako se zločin dogodio, opremi odnosno tehnologiji koju koriste kriminalci, ciljanim proizvodma i, ako su dostupne, informacije o vrednost ukradene robe.

U EMEA regionu, ukupno, tokom poslednje 3 godine TAPA je primila izveštaje o preko 70.000 krađa tereta iz lanaca snabdevanja, u preko 90 zemalja. Samo u 10% slučajeva navedena je vrednost gubitka, ali je i tih 10% dalo ukupan rezultat od čak 578 miliona evra – ili prosečni gubitak od preko 527.000 evra za svaki dan u poslednje 3 godine, navode TAPA stručnjaci za naš portal.

PlutonLogistics redakcija zatražila je i od srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova zvaničnu statistiku o krađama tereta/robe iz kamiona (ili drugih teretnih vozila) na teritoriji Srbije. Više o tome uskoro na našem portalu.