Kako se planiraju ROADPOL aktivnosti?

Kada se pomene ROADPOL, prva asocijacija za prevoznike najčešće su Truck&Bus operacije, ili kako vozači kamiona ponekad kažu – „paklene sedmice“. Zanimalo nas je kako se planiraju ROADPOL aktivnosti? Odgovor smo potražili kod Sanje Veić, generalne sekretarke ROADPOL-a, koja nam je pojasnila:

– Organizujemo fokusirane provere na najčešće prekršaje u saobraćaju – brzina, vožnja pod dejstvom alkohola ili droga, nekorišćenje pojasa itd. Sve se odvija prema kalendaru za koji je zadužena Operativna grupa – on se donosi na jesen za svaku narednu godinu i distribuira državama, koje potom akcije sprovode u isto vreme, sinhronizovano. Svoje pojedinačne rezultate po završetku unose putem našeg veb-sajta, nakon čega ih objedinjujemo i objavljujemo na sajtu i društvenim mrežama – navela je Veić u intervjuu koji smo nedavno objavili.

Šta nas čeka do kraja godine, pogledajte u tabeli!

Kako navodi Veić, osim što im je cilj smanjenje broja nesreća u saobraćaju, kao i smanjenje broja povređenih i poginulih lica, cilj je i da se razmenjuju dobre prakse država članica. U tu svrhu, ROADPOL organizuje i različite seminare i tematske radionice.

Foto: roadpol.eu