Kamion pun cigareta – Sprečen pokušaj krijumčarenja

Carinici su u saradnji sa policijom 9. avgusta 2019. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 50 boksova cigareta, 20 grama amfetamina i 17.000 neprijavljenih evra kod vozača jednog kamiona.

Prekršaj je otkriven dvadesetak minuta posle ponoći kada je na red za kontrolu došao kamion kojim su iz Turske ka Velikoj Britaniji transportovani tekstilni proizvodi.

Kamionom sa prikolicom upravljao je 50-godišnji bugarski državljanin koji je rekao da sem tovara i ličnih stvari nema ništa da prijavi, a da od novca kod sebe ima samo oko 700 evra.

Međutim, detaljnim pregledom ovog kamiona ubrzo je otkriveno da nijedna tvrdnja pomenutog vozača nije tačna.

Naime, u zadnjem bočnom sanduku kamiona i desnoj bočnoj pregradi za alat iza vrata suvozača pronađeno je 50 boksova cigareta marke “danhil“, za koje je vozač rekao da ih je poneo prijateljima na poklon.

Carinici su potom pronašli i oko 20 grama amfetamina u vozačevom ličnom vešu, a u kabini kamiona i torbicu koju je vozač držao iznad svog sedišta, a u kojoj je otkriveno ukupno 27.000 evra.

Putniku je odmah vraćeno 10.000 evra, što je iznos koji ne mora da se prijavljuje na granici, dok je ostatak sume privremeno zadržan.

Foto: Uprava carina

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.