Švercovao tompuse – Cohiba ispod ležaja u kamionu

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Strezimirovci 3. novembra 2020. godine, sprečili pokušaj jednog vozača kamiona da na Zapad prokrijumčari 500 tompusa, krijući ih ispod ležaja u kamionskoj kabini i u prostoru za alat.

Ovaj neobičan slučaj je otkriven kada je tokom prepodneva na red za redovnu carinsku kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kamion bugarskih registarskih oznaka.

Reč je o kamionu koji se koristi za prevoz automobila, po koje je vozač iz Bugarske i krenuo u Nemačku i Italiju.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, 46-godišnji vozač je rekao da nema ništa, ali je detaljna kontrola koju su sproveli carinici i policajci dematovala njegove reči.

Naime, čim je počeo pregled kabine, osetio se aromatičan miris cigara, koje su ubrzo i otkrivene ispod vozačevog ležaja. Na tom mestu bilo je poređano 13 kesa punih tompusa raznih robnih marki Cohiba, Montecristo, Trinidad i Julieta.

Potom je još 7 pakovanja egzotičnih cigara pronađeno ispod alata u posebnoj pregradi namenjenoj za njegovo odlaganje.

Najviše je bilo tompusa marke Cohiba čak 148 komada, potom 250 komada tompusa Montecristo, 50 komada tompusa marke Trinidad i 50 komada cigara marke Julieta.

Kako je u kamionu ukupno pronađeno 498 tompusa čija je vrednost procenjena na nešto više od 8.000 evra, što prelazi trećinu vrednosti kamiona, i vozilo je privremeno zadržano do okončanja postupka, kao i 4 kanistera sa oko 100 litara nafte koje vozač takođe nije prijavio, a prevozio ih je u prikolici.

Izvor/foto: carina.rs

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.