Kamioni na biogorivo – Logistički operater nabavlja 100 najsavremenijih IVECO S-Way vozila

Italijanski transportno-logistički operater Gruppo SMET nabaviće 100 novih kamiona IVECO S-Way Fuel Hero, koji imaju mogućnost pogona i na HVO gorivo.  Vozila će biti isporučena tokom godine, a kompanija će ih koristiti u aktivnostima širom zemlje.

Kamioni IVECO S-Way Fuel Hero od 490 KS su dvoosovinski kamioni sa Cursor 13 eVGT motorom i 12-brzinskim Hi-Tronix menjačem.

Dizajnirani su da maksimiziraju efikasnost i omoguće do 8% uštede goriva, pružajući idealno rešenje za održivost na dugim relacijama.

Osim toga, IVECO S-Way dizel kamioni su 100% kompatibilni sa HVO (Hidrogenated Vegetable Oil), visokokvalitetnim biogorivom proizvedenim od biljnih ulja i otpada, koje se može koristiti u čistom obliku u svim najnovijim dizel motorima za ekološki transport.

– Ova porudžbina je najnovija u dugoročnom partnerstvu kompanija IVECO i Gruppo SMET, koje dele pristup okrenut budućnosti i fokusiraju se na inovacije, a održivost stavljaju u srž svoje strategije – ističe IVECO u saopštenju.

Održivost na dugim relacijama, kroz upotrebu HVO, značajn je korak za napredak dekarbonizacije transportne industrije.

Transportno-logistička grupacija SMET poseduje kancelarije u Italiji i širom Evrope, kao i višedecenijsko iskustvo u radu. Knight Domenico De Rosa, predsednik SMET Grupe, istakao je da je njegova kompanija krenula putem čiji je cilj da se izgradi održiva budućnost, kroz novu paradigmu napretka za transportni sektor.

– Više od 30 godina birali smo pomorsku i železničku intermodalnost, koju smo zatim kombinovali sa najsavremenijim vozilima za prvu i poslednju milju, sa alternativnom vučom u odnosu na dizel i samim tim sa smanjenim uticajem na životnu sredinu. Novih 100 IVECO S-WSai Fuel Hero u našoj floti, kompatibilnih sa biogorivom HVO, još jedan su dokaz našeg ulaganja u tehnološke inovacije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.