Na koji način možete brže doći do svog novca: Rešenje ZA BOLJU LIKVIDNOST TRANSPORTNIH preduzeća

Naplata faktura po osnovu transporta ka i u Evropskoj uniji jedan je od gorućih problema sa kojima se domaće logističke kompanije suočavaju – čekanje na naplatu ponekad zna da potraje i nekoliko meseci.

Švajcarska kompanija Invoitix a.g, sa predstavništvom u Beogradu, klijentima nudi mogućnost brze naplate transportnih faktura – za manje od 48 sati. Postupak je digitalizovan, a procedura veoma jednostavna. Invoitix a.g. osnovan je 2018. godine i od tada se uspešno bavi finansiranjem transportnih faktura – za samo dve godine, kompanija je otkupila više od 50.000 računa u vrednosti od 17 miliona evra.

Predstavništvo u Beogradu zvanično je otvoreno u maju 2020, a Invoitix je u međuvremenu na tržištu Srbije i regiona stekao nekoliko stotina zadovoljnih klijenata.

Kako mogu da brzo unovčim svoju fakturu?

Korisnici usluga kompanije Invoitix mogu postati sve firme koje se bave transportom u zemlje Evropske unije, kao i unutar EU – od velikih međunarodnih transportnih korporacija, preko srednjih preduzeća, do malih prevoznika čiji vozni park obuhvata svega nekoliko vozila. Brza naplata znači da preduzeće odmah dobija sredstva da plati svoje dobavljače, kupi nove kamione ili unapredi poslovanje!

Procedura za naplatu faktura je maksimalno pojednostavljena, a potrebno je dostaviti samo tri dokumenta:

  • Fakturu
  • CMR dokument
  • Nalog za transport

Nakon kratke provere ispravnosti, novac je na računu korisnika već sutra. Na taj način, domaće i regionalne kompanije mogu da unovče svoje fakture izbegavajući bespotrebno čekanje dana valute kako bi dobili novac za svoj transport. Ova usluga klijentima omogućava da mnogo brže podignu stepen likvidnosti i uvećaju godišnji obrt.

Za više detalja, možete se obratiti Invoitix kancelariji u Srbiji: Zmaj Jovina 6/4, Beograd, +381 (0)69 5566784; officebelgrade@invoitix.com

Koje sve usluge su dostupne?

Portfolio obuhvata različite finansijske usluge za logističke kompanije koje posluju u Evropi, uključujući i EU i zemlje koje nisu članice. Članovi Invoitix tima govore gotovo sve evropske jezike. Kako ukratko objašnjavaju, „mi pomažemo kompanijama da se koncentrišu na ono što rade najbolje – da obavljaju transport!“.

Pored osnovnih usluga finansiranja transportnih faktura za manje od 48 sati, klijentima je na raspolaganju baza od više od 5.000 evropskih kompanija, putem koje mogu proveriti bonitet i platežnu moć svojih dužnika.

U paleti usluga je i skraćena procedura slanja originalnih dokumenata – klijent nakon transporta može dostaviti dokumentaciju kancelariji Invoitix-a u Beogradu, umesto da ih šalje dužniku u inostranstvo, što dodatno smanjuje troškove.

Ono što Invoitix a.g. izdvaja od konkurencije jeste činjenica da smo u 2020. godini čak 89% faktura platili za manje od 48 sati, kao da klijentima nudimo kreditnu zaštitu od dužnika, navode u ovoj kompaniji.

Koji su benefiti za korisnika?

  • Likvidnost: Imate sredstva da platite svoje dobavljače, kupite nove kamione ili unapredite poslovanje;
  • Kreditna zaštita: Ako vaši klijenti bankrotiraju, Invoitix preuzima rizik;
  • Ušteda na bankarskim provizijama: Invotitix povezuje vaše uplate (dnevno, nedeljno, mesečno…);
  • Oslobođeni ste dela posla: Ne morate da vodite računa o fakturisanju, naplati, podsećanjima, da komunicirate sa dužnicima koji govore engleski, španski, nemački…

Svi podaci na dohvat ruke

Budući da je reč o mladoj kompaniji, Invoitix je već od samog početka razvio aplikaciju zasnovanu na cloud-u, koja je svim klijentima dostupna na bilo kojoj lokaciji u svetu, svuda gde je dostupan i internet.

– Naša aplikacija za pregled statusa faktura i dnevnih izveštaja o plaćanju razvijena je tako da klijentu omogućava pristup sa bilo kog uređaja – računara, tableta ili mobilnog telefona, pa su informacije uvek na dohvat ruke – objašnjavaju u kompaniji Invoitix.

Više informacija možete pronaći na sajtu kompanije invoitix.com, dobiti putem mejla officebelgrade@invoitix.com ili telefona +381 (0)69 5566784.