Naplatite svoj transport za manje od 48 sati – Invoitix uvodi dodatne informacije za transportna preduzeća

Kompanija Invoitix, jedna od vodećih evropskih firmi za digitalno fakturisanje u industriji drumskog prevoza, nakon višemesečnog razvoja omogućila je svojim klijentima da uz pomoć nove DEA 2.0 aplikacije naplate svoje transportne usluge još jednostavnije i lakše.

Novu aplikaciju razlikuje i to što DEA 2.0 donosi potpuno nove informacije o statusu kupca (čime se umanjuje rizik za prevoznika, uz mogućnost da unapred izbegne nepouzdane klijente), kao i podatke o originalnim dokumentima (gde unapred možete tačno znati da li izvesnom dužniku treba poslati dokumentaciju poštom).

DEA 2.0 se može koristiti na bilo kom uređaju, od računara do pametnih telefona, što klijentima omogućava da rade na svakoj lokaciji na kojoj imaju pristup internetu.

Uprkos koroni, Bregzitu, kolebanju ponude i potražnje na transportnom tržištu, podaci pokazuju da je drumski prevoz tereta i dalje među 5 vodećih delatnosti privrednih društava i preduzetnika u Srbiji. Jedno od najčešćih pitanja kako je kako što efikasnije i u što kraćem roku naplatiti uspešno završen transport?

Tim domaćih i inostranih stručnjaka kompanije Invoitix omogućava malim, srednjim i velikim preduzećima da poboljšaju svoju likvidnost – svoje fakture, preko Invoitox-a, mogu unovčiti za manje od 48 sati i tako izbeći sve poteškoće koje donosi dug vremenski rok naplate potraživanja.

Sve informacije o tome kako funkcioniše ova usluga možete pronaći na sajtu invoitix.com, dobiti putem mejla officebelgrade@invoitix.com ili telefona +381 (0)69 55 66 055

Nova 2.0 DEA aplikacija: 3 koraka od fakture do naplate

Nakon višemesečnog razvoja, Invoitix je nedavno predstavio novu aplikaciju, koja će poboljšati i upotpuniti poslovanje.

Sistem obuhvata sledeće korake:

  • Otvaranje naloga;
  • Dostavljanje faktura u Invoitix sistem;
  • Naplata faktura od kompanije Invoitix; 

Ono sto novu aplikaciju razlikuje od prethodne, jeste podatak da DEA 2.0 donosi potpuno nove informacije o statusu dužnika i originalnim dokumentima.

STATUS svakog kupca pokazuje da li je Invoitix odobrio klijenta za obradu faktura. Kako navode u Invoitix-u, ova funkcionalnost uvedena je kako bi prevoznicima omogućili da umanje rizike, izbegavajući nepouzdane, lažne kompanije ili one firme koje su bankrotirale.

– Ovaj novi, korisnički kriterijum može da pomogne prilikom razmatranja da li ćete uopšte prihvatiti nalog za transport. U našoj aplikaciji možete proveriti već postojeće unose kupaca i videti da li smo do tada odobrili određenog kupca za podnošenje računa – pojašnjavaju.

Ukoliko u Invoitix bazi ne postoje podaci o određenoj kompaniji, prevoznik ima mogućnost da „registruje novog kupca“ – u kratkom vremenskom periodu (oko 48 sati), Invoitix će pregledati i oceniti nove kupce. Ove informacije prevozniku mogu biti od koristi i da donese odluku da li uopšte želi da prihvati prevoz ili ne.

Sistem ocenjivanja

DEA 2.0 ima sistem procene zasnovan na jednostavnim bojama semafora:

Zelena: Finansijski jake kompanije sa dobrom istorijom plaćanja u Invoitix-u. Invoitix će uvek kupiti račune ovih kompanija i biće vam isplaćene za manje od 48 sati.

Žuta: Ove kompanije su finansijski slabije i/ili mogu imati manja ograničenja osiguranja, što znači da Invoitix njihove račune neće uvek kupiti.

Crvena: Ove kompanije imaju loše ocene, ograničenja i/ili loše istorije plaćanja sa Invoitix-om. Iz tog razloga, Invoitix neće kupiti račun za kompaniju sa crvenom ocenom u bazi.

Originalna dokumenta

Novitet u aplikaciji jeste polje za originalna dokumenta, gde unapred možete tačno znati da li izvesnom dužniku treba poslati dokumentaciju poštom. Ovo je veoma važno, jer pravovremeno slanje dokumenata znači i pravovremenu isplatu vaših potraživanja.

Napomena: Svi podaci koji se koriste u aplikaciji DEA su intelektualno vlasnistvo kompanije Invoitix.