„Nelt“ i „Dachser“ započeli saradnju – Balkana povezan sa evropskom mrežom za distribuciju hrane

Kompanija „Nelt„, regionalni lider u oblasti distribucije, logistike i trade marketinga, ostvarila je saradnju sa jednim od globalnih lidera specijalizovanim za logistiku hrane, sa nemačkom kompanijom „Dacher„. Zahvaljujući ovoj saradnji omogućena je nedeljna isporuka prehrambenih proizvoda iz cele Evrope u Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu preko „Nelt“ logističkih i distributivnih kanala.

– Uključivanje „Nelt“- a u evropske i globalne tokove logistike i distribucije, još jedna je potvrda da su naše usluge u potpunosti odgovaraju visokim i zahtevnim međunarodnim standardima naših principala. Ovo partnerstvo predstavlja korak dalje u razvoju poslovanja „Nelt“-a, a za milione potrošača u regionu Balkana znači bržu i direktnu dostavu prehrambenih proizvoda sa svih evropskih tržišta – izjavio je Ivan Milićević, „Nelt LSP“ menadžer operacija i razvoja.

„Nelt“ je ovim korakom postao jedan od 13 partnera Evropske mreže zbirnog drumskog transporta hrane (The European Food Network), na čijem je čelu kompanija „Dachser“, pokriva 34 zemlje Evrope i raspolaže sa oko 1,74 m2 metara prostora za skladištenje hrane i oko 10.500 kamiona hladnjača.