Lidl u Lapovu otvorio drugi logistički centar u Srbiji

Posle Nove Pazove, u šumadijskoj opštini Lapovo, uz autoput Beograd-Niš, otvoren je drugi logistički centar kompanije Lidl u Srbiji, u čiju je izgradnju uloženo sedamdeset miliona evra.

Izgradnja tog objekta, podsetimo, počela je u maju prošle godine. Novi logistički centar prostire se se na 57 hiljada kvadratnih metara, ima kapacitet za skladištenje više od 35.000 paleta i 130 rampi za utovar i istovar robe. Na krov zgrade postavljeno je 10.000 solarnih panela, prenosi RTS.

Uz predstavnike kompanije Lidl Srbija, otvaranju drugog logističkog centra risustvovali su premijerka Ana Brnabić, predstavnici Ambasade Nemačke u Srbiji, predstavnici Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija)…

Alexander Markus, izvršni član Upravnog odbora AHK Serbia, u svojoj objavi na LinkedIn-u poželeo je mnogo sreće Lidl timu i generalnom direktoru te kompanije Draganu Čigoji i rekao da „čekamo broj tri“.

– Planiranje i izgradnja ovakvog projekta su kompleksni, ali smo sve završili kao jedan tim. Imali smo oko 70 podizvođača – rekli su iz kompanije prilikom otvaranja.

Logistički centar u Lapovu, ističu, namenjen je bržem i kvalitetnijem snabdevanju rastuće maloprodajne mreže Lidl-a u Srbiji, koji je prve prodavnice u našoj zemlji otvorio 2018. godine.

Iz kompanije Lidl istakli su da 130 domaćih firmi prodaje svoje proizvode u tom trgovinskom lancu, kao i da svim proizvođačima nude pomoć prilikom otvaranja novih pogona, kako bi bili u koraku sa evropskim standardima.

Lidl danas ima 61 maloprodajni objekat širom Srbije, a ukupno zapošljava  oko 3.000 ljudi. U novom logističkom centru posao je dobilo 250 ljudi. Objekat ima i posebnu prostoriju za vozače, gde se mogu odmoriti, ali i oprati i osušiti svoj veš.

Foto: kompanija.lidl.rs