Nova oprema ITD za kontrolu ispravnosti kamiona

U ponedeljak (28. novembra), na državnom putu 92 u Poznanju (centralna Poljska), službenici ITD kontrolisali su kamione uz pomoć Mobilne dijagnostičke jedinice.

Kako je saopštio ITD, ova najsavremenija oprema omogućava detaljnu proveru tehničkog stanja vozila, pre svega sistema koji utiču na bezbednost na putevima.

Tokom višečasovnog pregleda zaustavljeno je 14 kamiona radi pregleda. Velika većina je proveru prošla pozitivno, a samo dva vozila su imala kvarove klasifikovane kao opasne.

Kod jednog kamiona zabeleženo je curenje radnih tečnosti iz kočionog sistema, a imao je napuklu šoferšajbnu u vidnom polju vozača. U Mobilnu dijagnostičku jedinicu upućen je i tegljač sa poluprikolicom, koji je imao oštećene kočnice na desnom točku na trećoj osovini.

U ovim slučajevima vožnja nije mogla da bude nastavljena. Protiv prevoznika, kao i lica odgovornih za prevoz tereta u preduzećima, biće pokrenuti upravni postupci i njima prete novčane kazne.

Tokom aktivnosti inspektori su između ostalog kontrolisali i zaštitu transportovanog tereta. Jedan kamion bio je tehnički ispravan, ali je vozaču naloženo da pravilno pričvrsti teret.

Izvor/foto: ITD