Nova serija teretnih pneumatika „Dunlop“ za više pređenih kilometara i manju potrošnju goriva

Iz „Dunlopa“ stiže potpuno nova serija teretnih pneumatika za drumsku vožnjukoju odlikuju veća prilagođenost i bolje performanse od prethodne. Nova serija obuhvata pneumatike SP346 za upravljačku osovinu, SP446 za pogonsku osovinu i SP246 za prikolice,a namenjena je voznim parkovima koji obavljaju sve vrste drumskog prevoza robe.

Pneumatici iz najnovije serije,u poređenju sa svojim prethodnicima , omogućavaju do 10% više pređenih kilometara i manju potrošnju goriva na dužim turama, što je velika prednost u dostavi robe, saopštila je firma „Goodyear Dunlop Sava Tires“, jedna od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. .

Pored toga pneumatici obezbeđuju zavidan nivo performansi kako leti tako i zimi; svi su, naime, zaslužili oznaku M+S, a pneumatici za upravljačku i pogonsku osovinui simbol snežne pahuljice na alpskom vrhu (3PMSF) što bi značilo da ispunjavaju stroge zahteve propisane od strane Evropske unije za zimske teretne pneumatike.

Pneumatik SP346 za upravljačku osovinukao i pneumatik SP446 za pogonsku osovinu mogu se pohvaliti odličnim prianjanjem tokom čitavog veka trajanja.

„Goodyear Dunlop Sava Tires“ proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: „Goodyear“, „Dunlop“, „Sava“, „Fulda“ i „Debica“.