Novo rukovodstvo i veliki planovi RALU Logistike – Kompanija ulaže 13 mil EUR u skladišne kapacitete

Mario Mesaroš, bivši član Uprave i menadžer sa dugogodišnjim iskustvom u logistici i transportu, imenovan je za predsednika Uprave RALU Logistike. Na novoj poziciji nasledio Matu Zadru, koji je tokom petogodišnjeg mandata uspešno završio ciklus poslovnog strukturiranja i razvoja, saopštila je hrvatska kompanija.

Mesaroš preuzima kompaniju u vreme ekspanzije i daljeg razvoja, kako bi se zadovoljile potrebe tržišta za logističkim uslugama. Shodno tome, doneta je odluka o ulaganju u nove skladišne kapacitete vredne 100 miliona kuna (više od 13,2 miliona evra), čime će se otvoriti i dodatnih 100 radnih mesta, saopšteno je.

Investicija podrazumeva izgradnju skladišta sa 6.000 paletnih mesta u Rugvici. Nakon završetka tog objekta, kapaciteti kompanije RALU u režimu zamrznute robe biće udvostručeni, a paralelno će se ulagati u povećanje distributivnih kapaciteta.

Uz snažno transportno poslovanje, RALU Logistika je danas najveća hrvatska nezavisna logistička kompanija (3PL) u kontrolisanom temperaturnom režimu, koja, između ostalih, prvenstveno opslužuje maloprodajne lance i proizvodne kompanije. RALU, kao jedna od najvećih logističkih kompanija u regionu, trenutno ima vozni park od preko 300 kamiona i zapošljava više od 600 ljudi u Hrvatskoj i Srbiji.

U narednih pet godina planirano je značajno povećanje broja zaposlenih.

– Tokom petogodišnjeg mandata prethodnog predsednika Uprave, kompanija višestruko strateški, finansijski i operativno ojačana. Time je uspešno sprovedena strategija koju je definisao investitor Luka Rajić, odlukom da RALU iz transportne kompanije razvije u integrisanu logističku kompaniju – navodi se.

Novi predsednik Uprave Mario Mesaroš deo je tima LURA Grupe čiji je RALU Logistika član. Karijeru je započeo u Dukatu u prodaji, gde je napredovao od pozicije referenta do direktora međunarodnih tržišta. Od toga je 15 godina proveo u RALU, gde je radio na brojnim pozicijama: direktor prodaje, direktor nabavke, direktor transporta i član Upravnog odbora. U prošlom mandatu, kao član Upravnog odbora, ostvario je najbolje rezultate u istoriji kompanije.

U cilju uspešnog ostvarivanja ciljeva novog ciklusa, Mario Mesaroš radi na jačanju svog tima. Početkom novembra mesto direktora logističkih operacija preuzeo je Renato Radačić. Radačić je 30 godina svoje karijere posvetio logistici, a bogato iskustvo stekao je u kompanijama Dukat, RALU, Unilever, Coca-Cola, i kao konsultant u kompaniji Blue Rock. Uz kontinuirani snažan poslovni rast, on će biti fokusiran na unapređenje procesa i osiguranje kvaliteta usluga, saopšteno je.

Izvor: seebiz.eu

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.