Pad cena prevoza u 2023. mogao bi da poskupi osnovnu robu

Iako je dugoročni rast cena transporta uslovio i skuplje osnovne proizvode, povratni trend ne mora značiti i njihovo pojeftinjenje. Štaviše, može se desiti i upravo suprotno.

Na takav razvoj situacije nedavno je upozorilo litvansko transportno udruženje Linava.

Već početkom godine, litvanske transportne i logističke kompanije bile su prinuđene da stegnu kaiš i smanje obim aktivnosti. Na kraju prošle godine vozarine su pale za 15-20%, a u prvom kvartalu ove godine mogle bi da se smanje još više, objavila je Linava. 

Sa smanjenjem obima transporta i sve većom količinom tereta u magacinima, u ovoj zemlji osnovni kućni i prehrambeni proizvodi mogli bi da budu još skuplji, upozorila je transportna asocijacija. Kako se navodi u saopštenju, glavni razlog za smanjenje cena prevoza je to što je u poslednje vreme kod prevoznika broj narudžbi za prevoz opao skoro za petinu.

– Na sporije kretanje robe utiču ne samo inflacija i smanjena potrošnja, već i promena ponašanja kupaca u Evropi. Na primer, pojedini veliki inostrani kupci ne žure da raspisuju tendere na kojima bi prevoznici iz naše države obično učestvovali. To znači da nije moguće stabilno planirati finansijske tokove. I to izaziva lančanu reakciju – smanjuje se broj prevoza, njihove cene, što automatski smanjuje promet transportnih preduzeća. Samo na kraju prošle godine, cene prevoza pale su za 15-20%, što će verovatno biti procenat za koji će pasti i ove godine – rekao je Zenonas Bujvidas, generalni sekretar udruženja.

I Vitas Bučinskas, potpredsednik Linave, ističe da je neophodno tražiti načine da se što pre amortizuju cene prevoza ne samo zbog transportnog sektora.

Lančana reakcija na pad obima i cena prevoza, što znači smanjenje ponude, takođe bi mogla da dovede do toga da će osnovna kućna i prehrambena roba postati još skuplja.

– Ranije je rast cena robe bio i zbog dugoročnog rasta cena prevoza, ali je malo verovatno da će cene robe padati kako prevoz pojeftinjuje. Naprotiv, manja potrošnja i broj prevoza znači i opadajuću ponudu robe. A onda, kao i svuda – što je manji izbor, veća je verovatnoća da će cene biti povećane – predviđa Bučinskas.

Prema podacima udruženja Linava, sve manji broj narudžbi i cena dovodi i do smanjenja broja transportno-logističkih kompanija u zemlji, koje odbijaju planove za širenje – kupovinu novih kamiona, podizanje kredita, ulaženja u nove obaveze. Prevoznici obavljaju svoje aktivnosti sa starijim teretnjacima i primenjuju konzervativne i operativne planove korporativnog upravljanja, smatra Linava.

Predviđa se da se situacija može značajno promeniti tek kada se promeni geopolitička situacija, koja je u ovom trenutku postala izuzetno teška zbog rata u Ukrajini, navodi se u saopštenju.