FERCAM : Domaći transport i distribucija

Italijanska logistička kompanija FERCAM, koja više od dve godine uspešno posluje u Srbiji, širi svoj portfolijo usluga. Svojim klijentima sada nudi i uslugu domaćeg transporta i distribucije. O novom sektoru, organizaciji rada i planovima za naredni period, razgovarali smo sa Nemanjom Terzićem, menadžerom domaćeg transporta u kompaniji FERCAM.

Koji su bili razlozi za pokretanje novog sektora u sastavu vaše kompanije?

– Inostrane kompanije koje posluju u Srbiji, a sa kojima godinama sarađujemo u međunarodnom transportu, tražile su jakog i pouzdanog partnera i na lokalu u domaćem transportu. Kako je broj zahteva naših klijenata konstantno rastao i dostigao „breaking point“ odlučili smo da formiramo novi sektor u kompaniji i ponudimo uslugu domaćeg transporta po visokim standardima i kvalitetu koji naši klijeti očekuju od nas.

Koji su to benefiti koje klijeti mogu da očekuju od nove usluge?

– Klijenti sada dobijaju sve na jednom mestu, jakog i pouzdanog partnera u međunarodnom ali i domaćem transportu i distribuciji. U domaćem transportu nudimo velike kapacitete raspoloživih svih vrsta vozila. Od šleperskih isporuka “HUB-HUB” pa sve do isporuka kombi vozilima „od vrata do vrata“. Na sve zahteve klijenata pronalazimo najbolja optimalna rešenja i u najkraćem mogućem roku isporučujemo robu do krajnjeg odredišta.

Analizom lokalnog tržišta transporta uvideli smo da zahtevi klijeta zavise od: doba dana, perioda u toku meseca, sezone u godini, uplatama krajnjih korisnika koji žele da robu dobiji odmah. Prateći tržište i izazove sa kojim se susreću naši klijeti, nudimo im rešenja ne „danas za danas“ nego „sada za odmah“.

To kratko vreme odziva postižemo kroz jaku mrežu ugovornih prevoznika na celoj teritoriji Srbije, koji su u konstantnom kontaktu i koordinaciji sa našim opertivnim centrom.

Koji su to benefiti za domaće prevoznike, vaše partnere na lokalu?

– Na lokalu sarađujemo uglavnom sa malim prevozničkim firmama koje imaju po nekoliko kamiona u floti. To su uglavnom porodične firme, gde voze otac i sin, dva brata, zetovi i gde su cele porodice uključene u posao. FERCAM im pruža sigurnost, ugovorne poslove i upošljenost vozila preko cele godine. Garantovanao plaćanje kroz razne oblike finansiranja – kroz goriva, putarine do nabavke novih vozila za određenu vrstu posla.

FERCAM ima nultu toleranciju u plaćanju svojih dobavljača „0 dana kašnjenja“ i vrlo smo ponosni na tu činjenicu.

Želimo da lokalne prevozničke firme rastu zajedno sa nama na tržištu Srbije i usvajaju FERCAM standarde. U takvoj dobroj sinergiji,  klijetima pružimo „uslugu plus“, preko njihovih očekivanja i da kvalitet i pouzdanost budu glavne karakteristike FERCAM usluge.

Za više informacija kontaktirjate kompaniju FERCAM na belgrade@fercam.com