POLICIJA U AKCIJI: Kontrola kamiona na evropskim putevima

Evropska mreža saobraćajne policije Tispol će u periodu od 26. februara do 4. marta u mnogim zemljama Evropske unije organizovati seriju kontrola na putu. Aktivnosti policije će se odnositi samo na teška vozila i autobuse.

Tokom te sedmice, posebno će biti proveravani dokumenti vozila i vozača, kao i opterećenje vozila. Osim toga, službenici će kontrolisati da li su tahografi usklađeni sa odredbama Uredbe 561/2006 kojom su definisani periodi rada i odmora vozača.

Policija će se takođe fokusirati na kontrolu brzine i psihofizičke sposobnosti vozača. Policajci će proveravati ADR sertifikate i druge dokumente u skladu sa nacionalnim i propisima EU, prenosi trans.info.

U kojim zemljama će biti kontrola?

Akcija će se odvijati u zemljama koje pripadaju TISPOL-u: Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Kipru, Češkoj Republici, Danskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Finskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Irskoj, Litvaniji, Luksemburgu, Holandiji, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji, Španiji, Švedskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Estoniji i Italiji.

Izvor: trans.eu