Prekoračenje MASE i DIMENZIJE vozila – Koliko košta kazna u Rusiji?

Ruska Federacija usvojila je izmene i dopune Zakona o upravnim prekršajima kojima su definisane novčane kazne u slučaju prekoračenja dozvoljenih masa i dimenzija vozila, prenosi Poslovno udruženje Međunarodni transport (Pumedtrans).

Izmene su stupile na snagu 15.08.2023. godine i odnosiće se na kazne za prekoračenje dozvoljene mase i dimenzija vozila koje će biti izrečene stranim i domaćim prevoznicima, a koje će biti naplaćene od vozača u slučaju stranih prevoznika i od vlasnika u slučaju domaćih prevoznika. Takođe, strani prevoznik mora platiti sve izrečene novčane kazne pre nego što napusti teritoriju Ruske Federacije, jer u suprotnom neće moći da izađe iz zemlje.

Izmenama i dopunama Zakona u pravnim prekršajima Ruske Federacije definisane su sledeće kazne za strane prevoznike:

  • 100.000 rubalja u slučaju prekoračenja dozvoljene dimenzije vozila do 10 cm;
  • 200.000 rubalja u slučaju prekoračenja dozvoljene dimenzije vozila za 10-20 cm, ili prekoračenja dozvoljene mase vozila ili dozvoljenog osovinskog opterećenja vozila za 10-20%;
  • 300.000 rubalja u slučaju prekoračenja dozvoljene dimenzije vozila za 20-50 cm, ili prekoračenja dozvoljene mase vozila ili dozvoljenog osovinskog opterećenja vozila za 20-50%;
  • 400.000 rubalja u slučaju prekoračenja dozvoljene dimenzije vozila preko 50 cm, ili prekoračenja dozvoljene mase vozila ili dozvoljenog osovinskog opterećenja vozila preko 50%.

Izvor: PUMEDTRANS

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.