PREVOZ ITALIJA – nove izmene propisa

Italijanske vlasti donele su nove propise koji uređuju obavljanje prevoza na ili kroz teritoriju te zemlje, objavilo je Poslovno udruženje Međunarodni transport u najnovijem izveštaju o obavljanju transporta u uslovima pandemije covid-19.

Svi vozači moraju kod sebe imati popunjenu italijansku verziju obrasca, kojim se obavezuju da nakon obavljenih poslova, a u propisanom roku od 72 časa, moraju napustiti Italiju, kao i da se u slučaju pojave simptoma virusa moraju obratiti nadležnim zdravstvenim institucijama. Elektronska verzija obrasca se neće prihvatati.

Obrazac se može preuzeti OVDE. Radi lakšeg popunjavanja, pogledajte i englesku verziju (napomena – ITALIJANSKA verzija mora biti popunjena).

Takođe, vozač je dužan da nadležnim zdravstvenim organima najavi svaki ulazak vozila na teritoriju Italije na osnovu mesta ulaska. Kontakte za najavu ulaska vozila u Italiju, a prema mestu ulaska možete pogledati OVDE.

U slučaju tranzita, kao i bileta vozači su dužni da prijave ulazak vozila na teritoriju Italije kao i u slučaju bilateralnih vožnji. Maksimalan period za tranzitiranje teritorije Italije je 24 časa, navodi Pumedtrans. 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.