Prevoznici u blokadi ne mogu dobiti dozvole – Preuzimanje samo uz ovlašćenje

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izdalo obaveštenje kojim je objašnjeno da prevoznicima čiji su računi u blokadi neće odobravati zahteve za dodelu stranih dozvola za 2017. godinu.

Dalje, u cilju smanjenja sive ekonomije u toj oblasti, počev od 10. januara 2017, navedeno je da  međunarodne dozvole mogu preuzimati isključivo:

1. ovlašćena zaposlena lica kod domaćeg prevoznika

2. zaposleni kod pravnog lica, odnosno preduzetnika, koji obavljaju delatnost zastupanja domaćih prevoznika pred državnim organima i koje je za te poslove ovlastio domaći prevoznik.

Ovlašćenje za preuzimalje dozvola overeno kod notara, neophodno je dostaviti do navedenog roka i neophodno je da pored podataka o domaćem prevozniku sadrži ime i adresu pravnog lica koje obavlja poslove zastupanja korisnika dozvola, matični broj, PIB, ime i prezime odgovornog lica, ime i prezime zaposlenog koji će preuzimati dozvole u ime pravnog lica zastupnika, dokaz o njegovom radnom odnosu ili radnom angažovalju, broj identifikacionog dokumenta i adresu stanovanja tog lica.

U slučaju ovlašćenih zaposlenih lica kod domaćeg prevoz nika potrebno je na memorandumu domaćeg prevoznika dostaviti spisak tih lica, kao i dokaz o njegovom radnom odnosu ili radnom angažovanju, broj identifikacionog dokumenta i adresu stanovanja tog lica.

Kompletno Uputstvo o postupanju pri dodeli stranih dozvola pročitajte OVDE

Opšti plan raspodele dozvola za 2017. godinu možete pročitati OVDE.