Zabrana plovidbe na Dunavu, Savi, Tisi i kanalu Dunav-Tisa-Dunav

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture proglasilo je zabranu plovidbe na Dunavu, Savi, Tisi i kanalu Dunav-Tisa-Dunav, zbog pojave leda na rekama i povećanja snežnog pokrivača, a usled izrazito niskih temperatura i intenzivnih padavina.

Shodno članovima 207. i 208. Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, kojima su propisani poslovi i nadležnosti Agencije za upravljanje lukama, Agencija je zamolila lučke i pristanišne operatere da ih odmah izveste o svim bitnim dešavanjima u svom radu, a naročito o vanrednim događajima i prekidima u procesu rada koji su nastupili kao posledica hidrometeoroloških prilika u Republici Srbiji.

Posebno podsećaju na potrebu pridržavanja svih važećih propisa, kao i postupaka i procedura koje se primenjuju u operativnom radu lučkih operatera u uslovima vanrednih hidrometeoroloških prilika.

U slučaju vanrednih dešavanja, možete kontaktirati dežurne zaposlene u Agenciji za upravljanje lukama: Srđa Lješević, rukovodilac Centra za lučku delatnost tel. 062/8890 613 e-mail: srdja.ljesevic@aul.gov.rs Informacije dostaviti i na e-mail: office@aul.gov.rs