Provaljivali u kamione na autoputu – Državljani Srbije osumnjičeni za krađe na odmorištima u Hrvatskoj

Hrvatska policija uhapsila je trojicu državljana Srbije, starih 29, 32 i 61 godinu, zbog sumnje da su na odmorištima duž autoputa počinili 27 krivičnih dela krađe i teške krađe, prenosi N1.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su oni od jula prošle godine do 9. februara na odmorištima Sredanci, Marsonija, Brodski Stupnik, Dragalić, Staro Petrovo Selo, Lipovljani, Novska, Kraljeva Velika, Stari Grabovac i Donja Gračenica u više navrata provaljivali u kamione i automobile, saopštila je policija.

Kako se navodi, provaljivali su i u kamione dok su u njima spavali vozači i krali novac, bankovne kartice, lična dokumenta, kartice za gorivo, mobilne telefone i druge stvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja pretražen je i automobil kojim su se osumnjičeni koristili i u njemu su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa tim krivičnim delima. Ukupna materijalna šteta koju su načinili procenjena je na oko 32.000 evra.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom će biti sprovedeni u Opštinsko tužilaštvo u Slavonskom Brodu, navodi N1. 

  • BONUS SADRŽAJ:

Kako izgleda kada se putovanje jednog vozača kamiona zakomplikuje? Poslušajte Zoranovu priču o turi dugoj čak osam godina! Želiš i ti da podeliš svoje iskustvo? Javi se PlutonLogistics timu i budi deo podkasta Za volanom!

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.