Prva velika porudžbina novih Schwarzmuller prikolica za TRANSPORT pića

Grupa Schwarzmuller dobila je prvu veliku narudžbinu za svoja nove prikolice za dugolinijski transport.

Kompanija Gotmar, vodeći proizvođač plastične ambalaže za piće u Bugarskoj, koji takođe nudi i transport pića, naručila je 60 vozila POWER LINE Cargo. Proizvodnja je u toku, a vozila će biti isporučena do kraja marta.

Ovo je sektor koji smo imali na umu prilikom razvoja novih vozila, kaže Roland Hartwig, generalni direktor Schwarzmuller grupe.

U ovoj industriji važan je brz utovar i istovar, a takođe je bitna svaka dodatna paleta. POWER Line ima odlične performanse u oba segmenta. Vozilo omogućava rad sa većim viljuškarima, sa većim opterećenjem. Specijalni zatvarač cerade omogućava brže rukovanje. Osim toga, POWER LINE nudi mogućnost za 800 kg tereta više, kao i više prostora za palete. Rezultat je, naravno, povećan obim transporta.

Brže rukovanje i veći obim transporta rezultiraju znatno boljom efikasnošću u poređenju sa standardnim vozilima, navodi Hartwig.

Ivan Ivanov, generalni direktor kompanije Gotmar, istakao je da su iskustvo u lakoj konstrukciji i specifične prednosti novog dizajna kompanije Schvarzmuller bile presudne da se kompanija odluči da transformiše svoju flotu.

Bugarsko tržište postaje sve zanimljivije za Schvarzmuller. Sa ukupno 2.000 jedinica godišnje, Buugarska je postala tržište reda veličine Mađarske ili Slovačke. Schvarzmuller je u ovoj zemlji zastupljen već 20 godina, ali želi da poveća svoj tržišni udeo. Uz dobre vesti koje stižu nakon lansiranja modela POWER LINE Cargo, sada postoje veoma pozitivni impulsi za razvoj segmenta dugolinijskog transporta.

Schwarzmüller grupa je jedan od najvećih evropskih proizvođača priključnih vozila. Prisutna je u 20 država, uglavnom centralne, jugoistočne i istočne Evrope. Od 1870. godine proizvode prikolice i nadgradnje za najrazličitije namene, a njihova priključna vozila najviše se koriste za prevoz u dugolinijskom transportu, u građevinskoj, naftnoj, drvnoj i industriji hrane.

U Srbiji posluje preduzeće Schwarzmuller d.o.o. Dobanovci.

Izvor/foto: schwarzmueller.com