Scania dobija novu generalnu direktorku za region istočnog Jadrana

Dosadašnja direktorka prodaje kompanije Scania u regionu istočnog Jadrana Urška Fon Satler od 1. aprila postaće generalna direktorka za Scania East Adriatic Region (EAR). Ona će naslediti Karola Sokola, koji je dosada bio zadužen za ovu poslovnu jedinicu koja obuhvata tržište Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije, Kosova* i Crne Gore. Sokol će od aprila preuzeti ulogu generalnog direktora poslovne jedinice Scania Black Sea Unit, za tržište Rumunije i Bugarske, saopštila je Scania.

Kompanija podseća da je Karol Sokol od 2016. godine postavio ambiciozan plan za proširenje i unapređenje Scania servisne mreže u regionu EAR i da je otvoreno šest novih servisnih radionica, a većina postojećih renovirana u moderne, energetski efikasne objekte.

I Urška Fon Satler dobro poznaje Scania EAR tržište, gde je u prošlosti bila na nekoliko funkcija za Scania. Kako kaže, da namerava da zadrži kvalitet usluge za korisnike i da nastavi odlično poslovanje kompanije Scania u regionu istočnog Jadrana.

– Za više od sedam godina, pod vodstvom Karola Sokola, Scania EAR je napravila ogroman napredak. Sa izuzetkom godina pandemije, kada smo se suočili sa problemima u proizvodnji, povećali smo tržišni udeo sa 17% na 20% i tako postali jedan od vodećih brendova na tržištu – navodi Fon Satler.

Ona je istakla i da kompanija nastavlja tranziciju ka elektro mobilnosti, koju je započela 2022. godine i da intenzivno ulaže u infrastrukturu za punjenje.

Poslovno-servisne centre u Ljubljani i u Zagrebu već smo opremili najsavremenijim električnim punionicama koje omogućavaju punjenje do 240 kW. Izgradnja infrastrukture za punjenje je ključni preduslov za razvoj elektro mobilnosti, navodi.

– Obezbedićemo testna vozila koja će korisnici moći privremeno da uključe u sopstvene vozne parkove i na taj način testiraju električne kamione u realnim uslovima svakodnevnog poslovanja. Prvo takvo testno vozilo biće dostupno od februara – najavila je.

Urška Fon Satler je započela svoju karijeru u kompaniji Scania 2011. godine kao šef ljudskih resursa za Scania EAR. Od 2013. godine je preuzela poziciju direktorke Scania Srbija i Scania Makedonija, a kasnije karijeru nastavila u ulozi direktorke prodaje i marketinške podrške za Scania EAR. Od 2017. godine preuzela je poziciju direktorke prodaje za Scania EAR.

Foto: Scania