„Scania“ novim kapacitetima na Tajlandu pojačava prisustvo u Aziji

„Scania“ je procenila kako je tajlandsko tržište jedno od ključnih u Aziji, te je započela proces ekspanzije proizvodnih i prodajnih kapaciteta u toj državi. Novo postrojenje za montažu kamiona i autobuskih šasija, kao i pogon za proizvodnju kamionskih kabina biće sagrađeno u blizini Bangkoka, te će zapošljavati kompetentno osoblje u proizvodnji, prodaji, logistici, ali i istraživanju i razvoju.

Ukupna investicija teška je 21,2 mil EUR, a planirano je da fabrika bude otvorena 2018. godine. Ujedno će tajlandska „Scania“ postati regionalno središte distributerima toga branda iz cele Azije i Oceanije u razvoju poslovanja na njihovim tržištima.

– Novi pogon će približiti proizvodno i prodajno delovanje „Scanije“ našim kupcima u Aziji, posebno na Tajlandu – rekao je Ted Göransson, vođa ovoga projekta.

 – Povećanjem lokalne prisutnosti bićemo u mogućnosti da brzo reagujemo na zahteve kupaca i pružiti najbolja transportna rešenja za svakoga od njih.

Ova fabrika je nastavak strateškog fokusa „Scanije“ na tajlandsko tržište i deo već najavljene ekspanzije mreže ovoga proizvođača s trenutnih 10 prodajno-servisnih centara u državi na planiranih 18, zaključno s 2019. godinom.