„Spora smrt“ transportnih firmi – Ne smiruju se tenzije zbog ogromnog poskupljenja putarine u Nemačkoj

Od 1. decembra najavljen je novi obračun putarina u Nemačkoj, koji će, prema pisanju tamošnjih medija, doneti i do 80% veće troškove. Iako je termin veoma blizu, privreda te zemlje i dalje upozorava na ogromne probleme koji slede, u nadi da će se nešto promeniti.

Novim propisima predviđeno je uvođenje troškova emisije ugljen-dioksida od 1. decembra ove godine, kao i uvođenje obavezne naplate putarine za vozila najveće dozvoljene mase preko 3,5 tone od 1. jula 2024. godine.

Oko novih troškova oglasili su se i veliki proizvođači i trgovci, kao i špediterske firme i prevoznici.

Proizvođač čelika Arcelor Mittal reagovao je na neminovna povećanja cena putarine. Kompanija je poslala dopis svojim pružaocima transportnih usluga u Nemačkoj sa informacijama o uslovima saradnje nakon 1. decembra. Pre svega, kompanija navodi da će sledeća godina i dalje biti veoma izazovna.

– Obim će ostati stabilan, ali uz izvesne fluktuacije, koje su već primećene ove godine – napisao je proizvođač u pismu do kojeg je došao transportni portal dvz.de.

Arcelor Mittal je ponudio da preuzme trošak povećanja putarine, ali osnova za naplatu dodatnog iznosa biće broj pređenih kilometara nemačkim autoputevima od mesta utovara do sedišta klijenata Arcelor Mittal-a. To znači da će nadoknada pokriti transport tereta, ali ne i troškove dolaska na mesto utovara ili povratka od pošiljaoca. Osim toga, proizvođač očekuje da prevoznici smanje vozarine.

– Moramo tražiti smanjenje sadašnjih osnovnih cena za 5 odsto od 1. januara 2024. godine, koje će ostati na snazi do kraja 2024. godine – apelovala je kompanija na svoje dobavljače transporta.

„Spora smrt“ srednjih transportnih kompanija

Prošle nedelje, nemački mediji su se takođe dotakli komentara jednog lajpciškog špeditera.

Berthold Rihter, vlasnik Halsped-a, požalio se u postu na više putarine, ali i na birokratiju, koja frustrira nemačku industriju.

– Kao nemački špediter koji trenutno zapošljava 60 ljudi, imam malo vremena da odlučim da li treba da odmah otpišem deo svoje flote i otpustim još svojih zaposlenih zbog povećanja putarine – napisao je Bertold Rihter.

Male i srednje špediterske kompanije strahuju da neće moći da prebace celokupno povećanje naknade na svoje klijente.

U slučaju praznih tura, npr. na povratku od kupca do baze, za putarinu je odgovoran isključivo špediter. To bi brzo moglo da stavi katanac na neka srednja preduzeća koja su već u finansijskoj krizi.

Špeditersku industriju u Nemačkoj čine uglavnom srednja preduzeća. Od oko 70.000 špedicija, preko dve trećine su kompanije sa 1 do 10 kamiona.

– Marže u našem sektoru kreću se od manje od 1% do 3% –  kaže Dirk Engelhard, portparol upravnog odbora Saveznog udruženja za drumski transport, logistiku i odlaganje otpada (BGL). Prema njegovim rečima, razmere povećanja putarine mogu da potroše ceo profit transportnog preduzeća, prenosi trans.info.

Intermodal kao rešenje

Kompanija Move Intermodal se takođe oglasila ovim putem, nudeći svoja rešenja kao alternativu.

– Prelaskom na intermodal možete doprineti očuvanju životne sredine – poručuju iz te kompanije i dodaju da je intermodalni pristup pravi strateški izbor za poboljšanje finansija u odnosu na vožnju drumom.

Nemačke putarine duplo skuplje, naplata već od 3,5 tone: ovo su nove CENE!