Standard direktne vidljivosti za kamione – izrečeno 7.000 novčanih kazni!

U Londonu je od 1. marta i uvođenja Standarda direktne vidljivosti (Direct Vision Standard) izrečeno oko 7.000 novčanih kazni u iznosima do 550 funti, prenosi trans.info.

Sva teretna vozila teža od 12 tona u širem području Londona moraju da poseduju bezbednosnu DSV dozvolu: pročitajte kako se ona dobija, da li je potrebno plaćanje i koja dokumenta treba dostaviti. 

Kako je saopštio nadležni TfL, za one koji ne poseduju dozvolu propisane su kazne u iznosu do 550 funti (ako prevoznik kaznu plati u roku od dve nedelje, onda će ga to koštati „samo“ 225 funti). Brojka od 7.000 pokazuje koliko su često prevoznici kršili pravila.

Iz TfL su takođe istakli da su inspektori vršili i provere na putu, kako bi se na licu mesta uverili da li su vozila bezbedna i da li poseduju odgovarajuću opremu – što je rezultiralo ukidanjem pojedinih DSV dozvola, kod onih kod kojih se ispostavilo da propisi nisu ispoštovani.

Od uvođenja novih pravila, izdato je ukupno 136.000 dozvola, a oko 70.000 teretenih vozila obezbeđeno je dodatnom opremom, u cilju bolje zaštite pešaka i biciklista.

Izvor: trans.info; foto: Transport for London (tfl.gov.uk)