Slovenački BTC: LOGISTIKA podigla dobit do 6 miliona evra

Uprkos polugodišnjem zatvaranju šoping centra BTC City zbog epidemije korona virusa, slovenačka kompanija BTC je u 2020. godini dobro poslovala, generišući polovinu prihoda od logističkih delatnosti koje su intenzivirane tokom epidemije. Neto prihodi kompanije iznosili su 66,5 miliona evra, a neto dobit 5,9 miliona evra, prenosi seebiz.eu.

BTC je jedna od vodećih kompanija u regionu u oblasti upravljanja i razvoja komercijalnih nekretnina. Ovo preduzeće upravlja i kompleksom BTC City u Ljubljani, koji je jedan od najvećih šoping, poslovnih i zabavnih centara u Evropi, kao i tržnim centrima u Novom Mestu i Murskoj Soboti. BTC pruža klijentima i usluge upravljanja portfolijom nekretnina, a takođe je i jedan od vodećih pružalaca logističkih usluga za FMCG sektor u Sloveniji.

Akcionarima će ove godine biti isplaćene dividende u iznosu od 12 evra bruto po deonici, što je 24% više od dividende isplaćene prošle godine.

Kompanija je tokom prethodne godine realizovala i planirana ulaganja u iznosu od 9 miliona evra. Za 2021. godinu, BTC planira neto prihode u iznosu od 73 miliona evra, dok će za investicije biti izdvojeno 7,8 miliona.

Tako će, nakon što je u 2020. otvoreno i obnovljeno više od 13.000 m2 poslovnog prostora za maloprodaju i uslužne delatnosti, do kraja godine kompanija obnoviti dodatnih 8.000 kvadrata.

Takođe, istakli su i da će sa odabranim partnerom u mestu Zalog sagraditi visokoregalno skladište na zemljištu površine 60.000 m2. Zahvaljujući toj investiciji, kompanija će moći da obavi konsolidaciju postojećih manjih lokacija.

BTC je prošle godine sa poslovnim partnerom Spar Slovenija potpisao novi desetogodišnji ugovor o upravljanju logistikom, što takođe ukazuje na intenzivniji rast logističke aktivnosti, navodi se u saopštenju kompanije.