TOP 5 mobilnih aplikacija za vozače – sprečavaju nesreće, spašavaju život

Mobilni telefon odavno nije samo sprava za razmenu poziva i poruka, sa mnoštvom aplikacija on dobija sasvim nove funkcije. Predstavljamo vam 5 aplikacija za mobilne koje mogu biti korisne vozačima.

1. iOnRoad

iOnRoad poboljšava vožnju u realnom vremenu koristeći snagu naprednih pametnih telefona. Aplikacija koristi matičnu kameru smart telefona, GPS i senzore za otkrivanje vozila ispred domaćina vozila, upozoravajući vozače kada su u opasnosti. Visual Radar mapira objekte ispred vozača u realnom vremenu, izračunavajući trenutnu brzinu vozača koristeći rodne senzore. Kako se vozilo približava opasnosti, audio-vizuelno upozorenje se pojavljuje upozoravajući na mogući sudar, omogućavajući vozaču da koči na vreme.

2. AutoGuard Dash Cam

AutoGuard Dash Cam je aplikacija koja prati zadatu trasu vozila, te očitava parametre, poput brzine. Mobilni uređaj naslonjen na prednje staklo obeležava smetnje na putu, uzima fotografije i snima nesreće. Može se preuzeti besplatno, a plaćena verzija nudi dodatne pogodnosti.

3. TruckDriver.eu

TruckDriver.eu  vas informiše o svim incidentima i zastojima u saobraćaju. Nakon što se dogodi incident, on se automatski generiše u zajedničku bazu svih korisnika koji mogu videti šta i gde se dogodilo. Takođe, kada je nekome od vozača potrebna neka pomoći, drugi vozači će biti informisani o tome, kao i njegovoj tačnoj lokaciji na mapi. Ovaj način komunikacije i brzina razmene informacija dolazi do značaja posebno kada se dogode nezgode sa povređenim ili nastradalim licima gde se ubrzava dolaza pomoći.

4. ICE Card

ICE Card je aplikacija za hitne situacije. Budući da ima jednostavan interfejs, poziv u pomoć moguće je uspostaviti jednim pritiskom ekrana. U aplikaciju se prethodno mogu uneti i informacije o zdravstvenom stanju, kao i krvna grupa, eventualn alegrije, hronične bolesti vozača ili kontraindikacije na neke lekove ili medicinska sredstva, kako bi prilikom eventualne nezgode svi podaci bili dostupni lekarskoj ekipi koja interveniše na terenu.

5. TransPark

TRANSPark pomaže profesionalnim vozačima i menadžerima voznog parka u saobraćaju da lako pronađu sigurna i udobna parkirališta u preko 40 zemalja širom sveta. Aplikacija je napravljena kako bi se sprečila krađa tereta i  goriva. Navedene su bezbednosne karakteristike dostupne za svako parkiralište, kao i informacije o raspoloživim pogodnostima za vozače.  Nova check-in funkcija pomaže korisnicima da otkriju dostupne jezike koje govore vozači u obližnjim parking prostorima.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.