Transportna firma Vukmirović slavi jubilej!

Kompanija TIMOCOM ove godine slavi jubilej – 25. godina rada. Već četvrt veka prate transportnu industriju na njenom putu ka svetu bez logističkih izazova. Na svom sajtu oblavili su intervju sa jedim od svojih najstarijih klijenata u čast 18 godina zajedničke saradnje.  Vukmirović Nova Pazova je firma koja na domaćem i međunarodnom tržištu posluje od 1996. godine, koju je osnovala i vodi Mira Vukmirović sa svojim ćerkom Anom Beare.

– Timocom i nama i vlasnicima robe daje veću fleksibilnost u smislu organizacije. Imamo mogućnost da se organizujemo dan-dva unapred, sto povećava našu tačnost i efikasnost  – kaže Ana Beara, Vukmirović d.o.o. (TC ID 57744).

S obzirom da je fima iz Srbije, želimo da podelimo intervju i sa našim čitaocima, te ga PRENOSIMO U CELOSTI

Poštovana Ana, kako ste se odlučili da koristite TIMOCOM i da li se sećate kako ste prvi put stupili u kontakt sa nama, odnosno sa kim ste razgovarali?

– Sećam se, naravno, to je bila menadžerka Anja T, počeli smo 2002. da koristimo, pa nam se ispočetka nije činilo kao dobra ideja, jer u tom trenutku niko od naših klijenata nije koristio vašu aplikaciju. Koristili smo nekih 6 meseci, nakon toga smo napravili malu pauzu, pa kako su i svi naši klijenti počeli da koriste Timocom, tako smo naravno i mi išli u korak sa njima, i od 2004. do sada nismo imali prekid.

Čime se konkretno bavi Vukmirović d.o.o.?

– Naša firma se bavi međunarodnim transportom od 1996. godine, početak je bio sa jednim kamionom i jednim fiksnim telefonom u maloj kancelariji, a ture su nam bile sve do Španije.  Danas posle više od 25 godina, firma ima sopstveni plac, upravnu zgradu, 26 vozila, tehnički pregled, perionicu, vulkanizersku radionicu i mali servis za kamione, i sve to obavlja preko 40 zaposlenih.
Osnovna delatnost je i dalje međunarodni transport, a pored toga, kao što je gore navedeno, u našoj firmi možete uraditi i tehnički pregled i oprati kamion ili automobil, zakrpiti gumu, popraviti ceradu kao i popraviti sve mehaničke kvarove na vozilu.

Koliko su promene važne za vašu firmu i koliko vi pratite trendove kao što je digitalizacija procesa i rad u već testiranom Timocom – sistemu?

– Jedna od najbitnijih aktivnosti u međunarodnom transportu je sama komunikacija tj. prenos informacija. Što je brži, bolji, transparentniji prenos informacija, to je nama posao lakši. Samim tim praćenje trendova održava nas u koraku sa konkurencijom. U tom segmentu pratimo takođe sve najsavremenije trendove, kako u komunikaciji sa vozačima, praćenju vozila, tako i komuniaciji sa klijentima. Sve to nam vrlo pomaže da budemo konkurentni u poslovanju, jer obezbeđujemo brže i tačne informacije o položaju vozila kao i potrebama koje aktuelni transport ima.

Koje interesantne informacije o istoriji vaše kompanije biste želeli da podelite sa nama?

– Početak poslovanja 1997. godine je bio baš kao iz prošlog veka, što je današnjoj mladoj generaciji verovatno nezamislivo. Vozači nisu imali mobilne telefone, a mi u kancelariji nismo imali internet. Vozači su se zaustavljali na pumpama, pozivali nas na fiksni telefon da jave dokle su stigli, da li imaju neki problem i čekali dalja uputstva. Adrese utovara smo im ili diktirali ili slali na fax ako su mogli da ga pronađu. I nama danas to deluje nezamislivo, kada shvatimo koliko dobijemo mejlova, poruka preko skype-a, viber-a, whatsapp-a, poziva na mobilni telefon… – kako li je sve to tada moglo proći kroz jedan fiksni telefon?!

Ko su vaši potencijalni klijenti?

– Svaki klijent koji želi da mu pošiljka stigne u zadato vreme, kao i da svakog momenta moze znati gde se ona nalazi. Mi smo se specijalizovali za zbirni transport robe na relaciji Srbija-Austrija, Slovačka i Budimpešta, gde je uključen i transport opasnih materija, tako da su naši klijenti izvoznici/uvoznici kao i špedicije koje lageruju sitnije pošiljke, kao i avio pošiljke i dalje ih distribuiraju.

Sa kojim izazovima se vaša kompanija najčešće suočava i kako vam je TIMOCOM najviše pomogao u njihovom rešavanju?

– Najveći izazov i ono što nas razlikuje od ljudi sa „običnim“ poslovima je rešavanje problema u realnom vremenu – SAD! Mi, posao koji imamo danas, ne možemo da ostavimo za sutra.
Samim tim, Timocom i nama i proizvođacima usluge transporta daje veću fleksibilnost u smislu organizacije – ne moramo SAD da odlučimo da li ćemo prihvatiti neki transport za 15 dana. Imamo mogućnost da se organizujemo dan-dva unapred, što povećava našu tačnost i efikasnost.

U kom od logističkih procesa najčešće koristite TIMOCOM sistem?

– 99% upošljavanje voznog parka, ali nam je dosta puta pomogao i u pronalaženju magacina.

Šta vas je zadržalo da budete Timocom klijent toliko godina, na koji način biste nas pohvalili/ kritikovali?

– Mislim da je najveća vrlina jednostavnost i transparentnost i da je to osnovna stvar koju treba da održite, da biste nas zadržali. Svakako tu su renomirani klijenti koje imate kao i veliki broj firmi.

Možete li da podelite sa nama pozitivne promene u vašem poslovanju od kada koristite TIMOCOM sistem?

– Ostvarivanje novih kontakata i poslovnih veza, bezbednost, fleksibilnost. Timocom je sistem kojim se brzo stiže do realne cene transporta na tržištu.

Šta biste dodali kao preporuku, savet, referencu svim vašim kolegama u svetu transporta i logistike?

– Referenca za Timocom je svakako, da bi kolege trebalo da ga koriste s obzirom da pruža veliku podršku u logistici, da je moguće u svakom momentu pronaći odgovarajući utovar za vozilo kako bi se prazan hod izbegao.

Savet za kolege transportere je, da se i pored teškoća na tržištu, čvrsto drže svih poslovnih kodeksa, da gaje imidž pouzdane i brze firme sa zadovoljnim radnicima, jer samo firma koja raste na zdravim osnovama moze pružiti dobru i kvalitetnu uslugu.

Takođe, kompanija Vukmirović d.o.o. ove godine puni 25 godina. Koristimo ovu priliku da vam čestitamo i poželimo da nastavite dobro poslovanje.

 

Izvor/foto: TIMOCOM