U Čačku otvoren Centar za obuku profesionalnih vozača

Nakon Beograda, protekle sedmice je i u Čačku otvoren Centar za obuku profesionalnih vozača.

Centar za obuku, u okviru koga će profesionalnim vozačima biti omogućeno sticanje licence i CPC (sertifikata o stručnoj kompetentnosti), otvoren je u okviru Centra za motorna vozila Auto-moto saveza Srbije, na adresi Bulevar Tanaska Rajića 3.

Svi profesionalni vozači koji imaju sertifikat o stručnoj kompetenciji, ovde mogu da obave periodičnu, odnosno dnevnu obuku od 7 časova. Osim toga, na lokaciji u Čačku organizuju se i dodatne i početne obuke.

Prva periodična obuka u Čačku održana je 17. septembra, nakon čega je organizovano i svečano otvaranje. Već prvog dana, kako navode iz CMV AMSS, vladalo je veliko interesovanje vozača. Sledeći termini periodičnih obuka su 25. septembar i 3. oktobar, a prijave su dostupne na ovom linku.

Polaznici će u novom centru za obuku moći da steknu znanja koja dosada nisu imali prilike da dobiju čak ni u auto-školama, poput rada sa tahografima, domaćih i evropskih propisa, navodi Milan Božić, direktor Centra za motorna vozila AMSS.

– Pripremili smo kadar, nastavne planove, predavače, i možemo da odgovorimo svim zahtevima i kriterijumima koji važe ne samo u našoj zemlji, već i u Evropi – navodi Božić.

Osnovna obuka, kako podsećaju u Centru, traje 140 časova, od čega je deo je i praktična nastava na poligonu.

Više detalja pogledajte na AMSS CMV – Centar za CPC obuku. Informacije možete dobiti i putem broja telefona: 065 987 73 11.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.