UŠTEDE U TRANSPORTU: Softver rešava prekovremeni rad zaposlenih

Često korišćena fraza “vreme je novac” dobro je poznata svim preduzetnicima kao definicija uspešnog poslovanja. U poslovnom svetu vreme predstavlja ograničeni resurs, iz tog razloga je veoma važno da svaki minut bude potrošen na pravi način.

Organizacija i planiranje transportnih aktivnosti nisu nimalo jednostavne, često oduzimaju dosta vremena i smanjuju fokus zaposlenih sa primarne delatnosti firme. Kao jedno od rešenja koje primenjuju menadžeri logistike već duži niz godina su sistemi upravljanja voznim parkom (engl. Fleet Management System).

U daljem tekstu saznajte na koji način fleet menadžment sistem koji je razvila kompanija NTS International, pomaže da se ostvare uštede u proseku 1-2 sata prekovremenog rada nedeljno po zaposlenom.

Planiranje ruta i brži odziv na vanredne zahteve korisnika

NTS Fleet menadžment sistem pruža informacije o lokacijama na kojoj se vozila nalaze u realnom vremenu. Na osnovu ovih informacija menadžeri mogu da brzo i efikasno donose odluke u vanrednim situacijama. NTS aplikacija im omogućava da odaberu vozilo najbliže željenoj lokaciji i usmere vozača tako da se kreće optimalnom rutom (vremanski najkraćom ili rutom kojom vozilo prelazi najkraći put) jednostavnim slanjem linka za navigaciju na njegov mobilni uređaj.

Primenom ovog rešenja smanjeno je vreme potrebno za komunikaciju sa vozačem kako bi se utvrdila trenutna lokacija na kojoj se nalazi, čime se dodatno utiče i na njegovu bezbednost u saobraćaju. Takođe, bržim odzivom na vanredne zahteve, primenom ovog rešenja, poveća će se zadovoljstvo vaših korisnika uz višestruke koristi za kompaniju.

Jednostavna priprema izveštaja i analiza

Svi podaci o kretanju vozila, troškovima servisa, putarina, dnevnica i drugim troškovima koji se vezuju za vozila i vozače, potrošnji goriva i ostalim performansama vozila ostaju zabeleženi u NTS aplikaciji. Zahvaljujući prethodno definisanim formama svi ovi podaci se grupišu u dnevne, nedeljne, mesečne, kvartalne, godišnje izveštaje ili izveštaje za bilo koji drugi odabrani vremenski interval.

Korisnicima NTS rešenja svi ovi izveštaji dostupni su u svakom trenutku i mogu ih pokrenuti neograničen broj puta. Izveštaji se mogu preuzeti u pdf , xls i csv formatima ili se direktno štampati iz NTS aplikacije.

Pored prethodno definisanih formi izveštaja, NTS nudi mogućnost kreiranja izveštaja po vašoj meri sa podacima koji su za vaše poslovanje značajni. Kao posebno rešenje NTS pruža i automatsko izveštavanje na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou, slanjem izveštaja na vašu email adresu čime se dodatno smanjuje vreme potrebno za anlizu i omogućava vam da se fokusirate na svoju primarnu delatnost.

Evidencija održavanja i podsetnici o predstojećim servisima vozila

Efikasno planiranje i evidenciju redovnih i varednih servisa, tehničkih pregleda, pregleda vozača, atesta i drugih zakonskih obaveza, koje su neophodne za učešće vozila u saobraćaju, veoma je važno kako bi se izbegli dodatni neplanirani troškovi. Ručno praćenje i evidencija održavanja vozila podrazumeva svakodnevnu proveru i evidenciju stanja na kilometar satu vozila, što oduzima određeno vreme zaposlenima a može biti nepouzdano, imajući u vidu mogućnost ljudske greške.

Rešenje NTS Održavanje omogućava evidenciju i pregled svih izvršenih i neizvršenih zadataka održavanja vozila, kao i onih koje treba realizovati u predstojećem periodu. Na taj način zaposleni nemaju dodatne obaveze već mogu da se bave svojim poslovnim zadacima, što je u interesu svake kompanije.

Integracija sa drugim softverima

NTS Fleet menadžment sistem omogućava povezivanje i prenos prikupljenih podataka o stanju vozila, njihovom kretanju, performansama, troškovima i održavanju sa CRM-om i drugim softverima koje kompanije koriste u svom poslovanju. Na taj način vreme potrebno za izvoz podataka iz NTS sistema, prilagođavanje formi unosa i unos u drugi sistem je eliminisano.

Jedan od sistema sa kojim je NTS povezan je i Timocom, ponuđačom najveće evropske berze tereta. Kompanija NTS sarađuje sa Timocom-om više od 5 godina u svim zemljama jugoistočne Evrope, omogućavajući svojim korisnicima da preko Timocom-ovog interfejsa podele vidljivost odvijanja transporta željenim stranama.

Šta dobija svaka kompanija koja koristi NTS rešenja?

  • Brzo i efikasno donošenje poslovnih odluka od strane menadžmenta
  • Povećanje zadovoljstva korisnika
  • Smanjenje operativnih troškova
  • Povećanje produktivnosti i efikasnosti transportnih procesa
  • Smanjenje administrativnih troškova

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.