Zabrane vožnje vikendom i praznikom u Nemačkoj

Nemačka savezna pokrajina Donja Saksonija (Niedersachsen) produžila je izuzeće od zabrane kretanja teretnih vozila vikendom i praznikom do 31. avgusta 2020, objavila je IRU na stranici Flash Info.

Međunarodna asocijacija za drumski transport podseća da su zabrane kretanja kamiona vikendom i praznikom u Nemačkoj zasad van na snazi na teritoriji cele zemlje, ali pod različitim uslovima po saveznim pokrajinama. Ažurni podaci mogu se pratiti na stranici Savezne kancelarije za prevoz tereta Nemačke (BAG), klikom na link “Straßengüterverkehrsrechtliche Ausnahmen aufgrund Covid-19”, sekcija 4 pdf dokumenta (“Straßenverkehrsrecht – Sonn- und Feiertagsfahrverbote”).

Prema podacima BAG od 28. maja 2020, izuzeće od zabrane kretanja vikendom ističe 31. maja u Saksoniji, a 1. juna u Bavarskoj, Berlinu i Tiringiji. Zabrane su ranije suspendovane u pokrajinama Bradenburg (do 30. septembra), Severna Rajna Vestfalija (31. avgust), Rajna Palatinat (30. avgust), Saksonija Anhalt (31. avgust) i Bremen (30. avgust) dok u preostalim pokrajinama izuzeća od zabrane vožnje ističu tokom juna.