Zbog prekoračenja brzine ostao bez dozvole, ali on ima svoju verziju priče!

Profesionalni vozač iz Krakova uhvaćen je u prebrzoj vožnji prošlog septembra. Saobraćajna kamera je pokazala da je prekoračio ograničenje brzine za 58 km/h, nakon čega mu je oduzeta vozačka dozvola na tri meseca. Sada vodi sudsku bitku kako bi mu bila vraćena dozvola jer veruje da poseduje ključne oslobađajuće dokaze.

Policajci koji su zaustavili vozača u septembru izjavili su da je očigledno prekoračio brzinu u naseljenom mestu. Prema saobraćajnim kamerama, brzina kojom se kretao iznosila je čak 108 km/h. Kamiondžija se branio predstavljajući očitavanja sa svojih uređaja. Tahograf je pokazao manju brzinu od policijskog uređaja. Štaviše, u kamionu se nalazio i uređaj za ograničenje brzine, koji je sprečavao vozilo da se kreće brže od 90 km/h, prenosi polsatnews.pl.

– Pri donošenju odluke, policajci su se oslanjali na uređaj koji su imali na raspolaganju i njegova čitanja –  istakao je Pjotr Špiek (Piotr Szpiech) iz policijske stanice, koji je bio zadužen za ovaj slučaj, za TV program „Państwo w państwie”.

Nije izgubio posao, ali…

Vozačevu verziju događaja – da nije mogao da vozi brže od 90 km/h – takođe je potvrdio i GPS. Uprkos tome, on je izgubio vozačku dozvolu i kažnjen je.

Vozač radi u istoj firmi kao i ranije, ali kao radnik u skladištu. Žali se da je njegova zarada mnogo niža nego što je bila ranije. Zbog toga je išao na sud. Prva presudanije bila u njegovu korist, ali on namerava da nastavi da se bori i uloži žalbu višoj sudskoj instanci.

Izvor: trans.info