Kako da razlikujete prave od lažnih policajaca?! (VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je građane da budu oprezni kako ne bi bili žrtve lica koja se lažno predstavljaju kao policajci, pogotovo saobraćajni policajci. MUP je podsetio da svi saobraćajni policajci nose uniformu, da na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije.

Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja, imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj , kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da li je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač, naglašavaju iz MUP-a.

Ukoliko je neko bio žrtva lažnog predstavljanja, ili ima bilo kakva saznanja o tome, kako poručuju iz MUP-a, treba to da prijavi policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici.

Policija je nedavno, kod Gornjeg Milanovca, uhapsila dve osobe osumnjičene da su se lažno predstavljale kao saobraćajni policajci i koristeći kola sa blinkerima zaustavljale i kažnjavale vozače.