Igor Žula, predsednik Slovenačke Logističke Asocijacije – Zašto se Logistički kongres u Portorožu ne propušta?

Od 27. do 29. marta 2024. godine u Portorožu (Slovenija), biće održan najveći i najznačajniji logistički događaj u ovom delu Evrope – XI Međunarodni logistički kongres u organizaciji Slovenačke Logističke Asocijacije. Ovogodišnja tema trodnevnog kongresa je „Lanac snabdevanja u nauci i praksi 2024“, a glavni cilj je da ojača lance snabdevanja u regionu, da njihove aktere osnaži znanjem i iskustvom predavača, ali i drugih učesnika kongresa.

O detaljima centralnog logističkog događaja ovog dela Evrope –  XI Međunarodnog logističkog kongresa, razgovarali smo sa predsednikom Slovenačke Logističke Asocijacije i članom ELA, Igorom Žulom.

Koje teme će biti u fokusu u Portorožu ove godine?

– Ovogodišnji kongres imaće izuzetno bogat i informativan program. Fokus je na budućnost logistike, sa posebnim naglaskom na automatizaciju, digitalizaciju i robotizaciju u logistici, proizvodnji i transportu. Takođe, veoma nam je važno da obratimo pažnju na region i njegov uticaj na efikasnost lanaca snabdevanja.

Kako XI Međunarodni logistički kongres izgleda kroz brojke, budući da je prošlogodišnji oborio sve rekorde?

– Prošlogodišnji kongres je bio najbolji do ove godine, ali 2024. će biti upisana kao rekordna. Tokom 3 dana imaćemo oko 600 učesnika, preko 30 predavanja, više od 20 prezentacija primera dobre prakse, kao i druge prateće programe. Biće održano pet tematskih plenarnih sesija, podržanih primerima dobre prakse iz industrije. Takođe, posebno ćemo obratiti pažnju na prezentacije istraživačkih dostignuća slovenačkih i stranih fakulteta. Biće prilike i za onaj neformalni deo, koji služi za opuštanje, uživanje, ali i dodatno umrežavanje. Nakon prvog dana se uvek sjajno provodimo uz večeru i muziku, te je pored kvaliteta kongresa i ovo postao omiljen deo za sve učesnike, izlagače i predavače.

Zbog čega smatrate da je važno da učesnici iz Srbije posete Logistički kongres u Sloveniji?

– Međunarodni logistički kongres, koji organizujemo već 11. put, postao je najvažnije mesto susreta gde se razmenjuju znanje, ideje i nove poslovne prilike. To je najveća platforma za umrežavanje i razmenu dobre prakse u regionu, a učesnici iz Srbije su svake godine sve brojniji. Time dodatno ojačavamo regionalnu umreženost i prisustvo kompanija na tržištima mimo matičnih zemalja. Kako bismo dodatno dali podstrek zainteresovanima iz Srbije pripremili smo poseban popust koji mogu da ostvare tako što prilikom prijave unesu promo kod MARKLOG10. Takođe, kao što sam već naveo u početku, ovogodišnji kongres će biti posebno važan jer će se baviti pitanjima koja su od ključnog značaja za budućnost logistike, a ako želite detaljnije da se upoznate sa ovogodišnjim programom – to možete učiniti klikom ovde.

Izvor/foto: Promo