DHL Express počeo izgradnju novog logističkog centra u Sloveniji

Logistička kompanija DHL Express Slovenija prošle sedmice počela je izgradnju novog logističkog centra na Brniku. U izgradnju objekta od oko 8.400 m2, koji će omogućiti obradu oko 3.500 paketa na sat, biće uloženo 21 milion evra, a završetak izgradnje očekuje se sledeće godine, piše portal seebiz.rs.

Svečanost povodom početka gradnje održana je 3. aprila, kada je istaknuto da će novi centar zaposliti 190 ljudi i koristiti 40 dostavnih vozila, s mogućnošću proširenja na dodatnih 20 vozila. Automatizovani sistem za sortiranje omogućiće obradu velikog broja paketa.

Objekat će graditi građevinska firma GIC na zemljištu koje je DHL Express zakupio od firme Fraport Slovenija, koja upravlja slovenačkim aerodromom Jože Pučnik Ljubljana.

Projekat takođe uključuje implementaciju održivih rešenja kao što su solarni paneli za električnu energiju, toplotne pumpe i sistemi za sakupljanje kišnice. Biće postavljeno i 40 stanica za punjenje dostavnih električnih vozila.

Direktor DHL Express Slovenija Matjaž Sirk istakao je da novi logistički centar ne samo da unapređuje operativne sposobnosti kompanije, već i naglašava njenu posvećenost održivom razvoju i odgovornom poslovanju, piše seebiz.

Naslovna foto: Pixabay, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.