O privrednim izazovima tokom korona krize: Erich Cossutta, Dragon Maritime Group

Budući da je posao naše kompanije usko povezan sa saradnjom sa Kinom, od samog početka pratili smo razvoj situacije i na neki način se pripremali za scenario rada u težim uslovima, pa nas cela situacija nije ostavila nespremnim. Već na prvi nagoveštaj izbijanja epidemije u Srbiji stvorili smo sve preduslove za „pametno poslovanje“, kaže Erich Cossutta (Erik Košuta), predsednik Dragon Maritime Group, generalnog zastupnika kompanije COSCO SHIPPING u Jugoistočnoj Evropi.

– S obzirom na to da naša kompanija posluje u četiri zemlje regiona, ojačali smo IKT infrastrukturu i pre uvođenja mera omogućivši zaposlenima da rade od kuće, uz detaljan plan komunikacije koji smo napravili. Kao društveno odgovorna kompanija od samog početka smo sproveli sve mere koje su preporučile Vlada Republike Srbije i Ministarstvo zdravlja radi očuvanja bezbednosti naših zaposlenih, saradnika i njihovih porodica, istovremeno težeći da osiguramo kontinuitet ugovornih obaveza i usluga za naše klijente.

Cossutta ističe da je tokom vanrednih okolnosti ključno da kompanije budu solidarne, te je zbog toga Dragon Maritime Group, u saradnji sa krovnom COSCO SHIPPING Lines Co, odlučio da obezbedi što više zaštitne opreme i neophodnih uređaja i da podrži zdravstvene sisteme Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, u kojima posluje.

Govoreći radu u novonastalim okolnostima, kaže kako „ponekad ima utisak da je obim posla mnogo veći tokom rada od kuće“. Ostalo vreme rezevrisano je za porodicu, a smatra da ovaj period treba iskoristiti za zajedničke aktivnosti „za koje inače nemamo vremena zbog užurbanog stila života koji naše karijere zahtevaju“.

Kompletan intervju pročitajte u magazinu Diplomacy & Commerce na diplomacyandcommerce.rs.

Podeli na društvenim mrežama: