O privrednim izazovima tokom korona krize: Stevan Jovićević, Tahograf BG

Uvek sam govorio da je budućnost u radu na daljinu, a sada smo tu tvrdnju stavili i na test, kaže Stevan Jovićević, generalni direktor kompanije Tahograf BG u intervjuu o poslovanju tokom pandemije korona virusa.

Kako Tahograf BG već ima nekoliko saradnika koji rade na daljinu, nije im bilo teško da se organizuju i instaliraju opremu i u domovima ostalih kolega. Takođe, kancelarijske pozive prosledili su na svoje mobilne telefone, te tako komunikacija sa klijentima teče neometano.

Govoreći o solidarnosti i saradnji kompanija u vanrednim okolnostima, Jovićević ističe da je ona naročito važna u oblasti prevoza, koji je vitalni deo svake privrede.

Uprkos svim poteškoćama, transportna industrija uvek mora raditi. Kako bi drugačije hrana stigla do trgovina, kako bi lekovi stigli do apoteka i samim tim do građana? Medicinska oprema mora pronaći svoj put do bolnica, sirovine moraju do fabrika, a sve se to oslanja na dobro organizovan transport robe.

Direktor preduzeća Tahograf BG navodi da slobodno vreme tokom pandemije koristi da provede kvalitetno vreme sa porodicom, da se opusti uz dobru knjigu ili film, pobrine za zdravu ishranu…

– Sve one drage, obične i korisne sitnice koje često imamo tendenciju da zanemarimo zbog posla. Nedavno sam gledao film Irac i mislim da je ovo zgodna prilika da citiram legendarnog Jimmija Hoffa, kojeg tumači Al Paćino: „If you got it, a truck brought it to you“. 

Kada se vanredno stanje završi, u Tahografu BG planiraju da odmah izrade analizu gubitaka i kreiraju akcioni plan kako bi ih nadoknadili.

– Budući da nam je vanredno stanje donelo i izuzeća od Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, očekujemo i da ćemo pojačati konsultantske aktivnosti prema klijentima. Potrudićemo se da im pomognemo da urade obavezne evidencije radnog vremena vozača, kako ne bi trpeli pravne posledice.

Kompletan intervju pročitajte u magazinu Diplomacy & Commerce na diplomacyandcommerce.rs.

 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.