Austrijske kompanije u Srbiji – Feller ulaže 5 mil EUR u fabriku kablova u Subotici

Austrijska kompanija Feller otvoriće u Subotici pogon za proizvodnju kablova za napajanje. U fabriku, koja će poslovati u okviru Slobodne zone Subotica, uložiće oko 5 miliona evra, a u prvoj fazi biće zaposleno oko stotinu radnika.

Memorandum o razumevanju potpisali su 10. maja gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, generalna direktorka i vlasnica kompanije Feller Barbara Ašer (Barbara Asccher) i direktor preduzeća Feller d.o.o. Subotica Nebojša Milošević, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Grada.

– Subotica je sedište srpskog ogranka ove međunarodne poslovne grupacije koja, osim Austrije, ima proizvodne i prodajne kapacitete u Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Americi i Hong Kongu – rekao je gradonačelnik.

Ovo je veliki dan za naš grad i državu Srbiju, a o kakvoj je kompaniji reč govori i podatak da njihove proizvode kupuju i kompanije kao što su Bosch, Hewlett Packard i Cisco, dodao je.

Direktorka Barbara Ašer istakla je da u kompaniji u Austriji imaju mnogo zaposlenih iz naše zemlje.

– Oni mi odavno govore da naše kapacitete proširimo otvaranjem fabrike u Srbiji. Rekli su mi i da je Srbija sjajna zemlja, da su ovde ljudi dobri i da je kadar izuzetno stručan. Tražili smo gde ćemo da otvorimo fabriku i na kraju smo, u saradnji sa Privrednom komorom Austrije u Beogradu, odlučili da je Srbija prava zemlja za nas. Na predlog Nebojše Miloševića, došli smo u Suboticu i uverili se da je bio u pravu.

Potpisivanju Memoranduma o razumevanju prisustvovali su gradski menadžer i pomoćnica gradonačelnika za ekonomski razvoj i međunarodnu saradnju, Zagorka Panić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić i direktor Slobodne zone Subotica, Saša Gravorac, navodi se na sajtu Grada Subotice.

(Foto: feller-at.com)