Bambi duplira proizvodnju PLAZME i osvaja nova tržišta – Novi pogon vredan 12 mil EUR

Novi proizvodni pogon Koncerna Bambi u Požarevcu vredan 12 miliona evra, u kome će se proizvoditi plazma, počeće da radi u septembru ove godine i omogućiće dupliranje proizvodnje tog popularnog keksa, najavio je juče generalni direktor Dragan Stajković tokom posete predsednika PKS Marka Čadeža proizvodnim pogonima u Požarevcu.

Koncern Bambi, koji je deo Coca Cola Hellenic grupe, tokom prošle godine premašio je 30.000 tona gotovih proizvoda, od čega je bilo 22.000 tone plazme.

Kapacitet nove linije će biti 15.000 tona godišnje, čime će naša proizvodnja plazme biti skoro udvostručena. Na ovaj način, fabrici Bambi biće omogućeno povećanje izvoza na postojeća, kao i otvaranje novih tržišta, dodao je direktor Stajković.

Stajković je najavio da će u toku godine otpočeti i investicija u razvojni centar, u koji će biti uloženo više od milion evra i gde će biti postavljene mini linija na kojima će se testirati invotivni projekti. Planirano je da u radu razvojnog centra učestvuju i univerziteti i srednje škole, kako bi, između ostalog, studenti i učenici mogli da obavljaju praksu i stručno usavršavanje.

Predsednik Privredne komore Srbije Čadež naglasio je da je Bambi postigao privredni uspeh i u uslovima krize, budući da je izvoz u 2020. povećan za 15%.

Činjenica da su deo Coca Cola Hellenic grupe, Bambiju omogućava i da „polako raste u svetskog lidera“, rekao je Čadež, koji je istakao i da će se proizvodi požarevačke fabrike uskoro naći u kafićima širom sveta koji su vlasništvo kompanije Coca Cola.

Koncern Bambi ima oko 800 zaposlenih u Požarevcu i Beogradu. Izvozi na 22 svetska tržišta, najviše u region, a u planu je i širenje na tržišta Švajcarske, Austrije, Rumunije, Mađarske, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Foto: bambi.rs