Bekament investirao 12 miliona evra u nove pogone u Aranđelovcu – Raste izvoz i broj tržišta

Kompanija Bekament juče je u Aranđelovcu svečano otvorila novu fabriku za proizvodnju stirodura i pustila u rad dve nove proizvodne linije u okviru pogona tečnog programa, a ujedno i obeležila 30 godina poslovanja.

Investicijama od ukupno 12 miliona evra, jedan od vodećih proizvođača materijala za završne radove u građevinarstvu dodatno je osnažio svoju tržišnu poziciju u ovom delu Jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju.

Nova fabrika stirodura u koju je investirano oko 8 miliona evra u rangu je najsavremenijih postrojenja u Evropi, sa automatizovanim procesom rada. Godišnji proizvodni kapacitet iznosiće 250.000 kubnih metara, a pokretanjem novog pogona omogućeno je zapošljavanje još 40 radnika. Ministarstvo privrede pružilo je značajnu podršku u realizaciji ovog projekta, dodelivši kompaniji Bekament podsticaje u inosu od oko 870.000 evra.

Bekament je uložio i 4 miliona evra u fabriku tečnog programa, proširujući postojeće kapacitete puštanjem u rad dve nove linije za proizvodnju fasadnog maltera i BK-Pol boje za unutrašnje zidove. Kompanija će, sa godišnjim proizvodnim kapacitetima od 150.000 tona, biti u mogućnosti da proizvede 70 tona tečnih proizvoda na sat, podižući standard brzine isporuke i kvaliteta usluge, saopšteno je.

– U proteklih 30 godina, Bekament je uložio oko 100 miliona evra u samu fabriku i postrojenja. Nastavićemo da investiramo u razvoj kompanije i srpske privrede, u planu je širenje našeg već bogatog portfolija na još više tržišta Evropske unije – izjavio je Dejan Čolović, vlasnik i generalni direktor Bekamenta.

Kompanija osnovana 1992. godine u svom portfoliju danas ima više od 250 proizvoda, koje plasira na preko 10 tržišta regiona i Evropske unije. Zapošljava više od 500 ljudi.

Foto: Ministarstvo privrede (privreda.gov.rs)