Coca-Cola sistem u Srbiji otvorio novu punionicu gazirane vode u Neresnici

Kompanija Coca-Cola je u otvaranje punionice gazirane vode Rosa Homolje u Neresnici kod Kučeva uložila pet miliona evra i zaposlila 50 radnika. Generalni direktor Coca-Cole HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov je na svečanosti, povodom otvaranja te punionice, istakao da je pogoon u Neresnici četvrta velika akvizicija kompanije Coca-Cola u Srbiji.

– Samo u prvoj godini investiramo oko 5 miliona evra. Imamo planove za proširenje kapaciteta, kao i izvoz Rosa Homolje na regionalna tržišta – rekao je Atanasov i dodao da Coca-Cola u Srbiji zapošljava 1.700 ljudi, a da je 14.000 radnika vezano za njeno poslovanje.

Naveo je da su investicije ove kompanije u Srbiji u 2021. godini bile 900.000 evra i da ona poslovanjem u Srbiji doprinosi rastu bruto domaćeg proizvoda 0,6 odsto.

Coca-Cola je pre pet meseci preuzela punionicu gazirane vode u Neresnici, koja proizvodi mineralne vode Duboka i Deep, od beogradskog preduzeća Anđelković-Al.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil je istakao da neće samo ljudi u Srbiji uživati u proizvodu iz Neresnice, već građani širom sveta, jer će se ovaj proizvod izvoziti.