Dobri rezultati kompanije Messer Tehnogas – I u 2021. očekivan rast

Kompanija za proizvodnju i promet industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova Messer Tehnogas ostvarila je u 2020. godini nekonsolidovanu dobit od 1,9 milijardi dinara što je povećanje od 6%, pre svega usled rasta biznisa sa medicinskim gasovima.

Messer Tehnogas će podeli profit iz prošle godine, pa će akcionari dobiti bruto dividendu od 425 dinara, saopštila je u utorak (22. juna) brokerska kuća Momentum. Skupština je odluku o raspodeli prošlogodišnjeg profita donela 21. juna, a akcionarima će biti podeljeno ukupno 440,6 miliona dinara, navodi se u saopštenju. Za dan dividende utvrđen je 11. jun, a biće isplaćena 22. oktobra.

Očekuje se da bi osnovni biznis kompanije u drugoj polovini godine mogao da bude značajno jači, sa obzirom na najavu HBIS grupe da će pokrenuti i drugu peć u smederevskoj železari, piše seebiz.eu. 

Messer Tehnogas je vodeća kompanija za proizvodnju i promet industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova i prateće opreme, kao i opreme za sečenje i zavarivanje na teritorijama Srbije i Crne Gore. Od 1997. godine postaje deo Messer Grupe. Kompanija poseduje proizvodne pogone i punionice u Beogradu, Smederevu, Boru, Pančevu, Nišu, Kraljevu, Novom Sadu u Srbiji i Petrovcu u Crnoj Gori, kao i više od 70 prodajnih centara širom zemlje.

Proizvodi ove kompanije primenjuju se u skoro svim granama industrije, a prisutni su na mnogobrojnim tržištima izvan Srbije.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu kompanije, Messer Tehnogas poseduje sopstvenu službu inženjeringa, ekipe za montažu i tehnički servis i preko 50 cisterni i kamiona, „garantujući svojim kupcima tehničku i logističku podršku u svakom trenutku“.

Izvor: messer.rs