Galenika-Fitofarmacija proširila izvozni portfolio u EU

Kompanija Galenika-Fitofarmacija dobila je jubilarnu, 100. registraciju za svoje proizvode van Srbije. Ovoga puta je zemlja EU koja je registrovala proizvod – Mađarska, a u pitanju je proizvod BONACA (a.s. fluroksipir), saopštila je Galenika-Fitofarmacija. 

Preparat BONACA je u Srbiji registrovan od 2008. godine za primenu u ratarstvu i voćarstvu. U EU je preparat BONACA registrovan od 2018. godine za primenu u ratarstvu u sledećim zemljama: Slovenija, Rumunija, Slovačka, Češka, Španija, Mađarska.

Galenika-Fitofarmacija trenutno ima 12 registrovanih proizvoda u 18 zemalja članica Evropske unije, sa ukupno 63 registracija širom EU.

Osim na tržištima zemalja članica EU, proizvodi ovog preduzeća nalaze se i na tržištima okolnih zemalja, kao što su Makedonija, Albanija, Moldavija, kao i u državama vam evropskog kontinenta (Ujedinjeni Arapski Emirati, Iran…).

Dodatno su u toku ispitivanja za 5 novih proizvoda koji će biti predati za registraciju krajem 2021. ili tokom 2022. godine. Time se očekuje da će portfolio kompanije Galenika-Fitofarmacija u EU uskoro biti sastavljen od više od 15 proizvoda.