IME-Autolift najavljuje širenje proizvodnje u Kragujevcu

IME-Autolift, globalni proizvođač dizalica i druge opreme namenjene industriji šinskih vozila, najavio je postepeno širenje kapaciteta u Kragujevcu. U planu je i zapošljavanje još 30 radnika do kraja februara 2022, čime će ukupan broj zaposlenih dostići 100, najavio je direktor IME-Autolift fabrike u Srbiji Miloš Petrović početkom nedelje.

Kompanija IME-Autolift,  sa sedištem u Austriji, poznata je u svetu po proizvodnji dizalica i druge namenske opreme orijentisane ka šinskoj industriji, ali i prema drugim industrijama specifičnog karaktera, dok je jedan mali deo namenjen za autoindustriju. Na tržištu su već 35 godina, a kupci njihovih proizvoda su, između ostalog, kompanije Siemens, AMM, Bombraider i Stadler.

IME-Autolift u Srbiji posluje od 2019, a u martu ove godine pokrenuli su proizvodnju u hali u okviru MIND Parka. Direktor Miloš Petrović potvrdio je prilikom susreta sa čelnicima lokalne samouprave plan kompanije da u naredne 3 do 4 godine izgradi još jednu proizvodnu halu, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca.

Osim u Srbiji, IME-Autolift ima fabrike u Mađarskoj i Austriji.

Foto: autolift.info